Tot mai mulți adulți și copii ajung la camerele de gardă din Capitală cu simptome de răceală din cauza stresului termic. Medicii avertizează că diferențele mari de temperatură dintre exterior și interior, provocate de aerul condiționat, pot duce la infecții respiratorii.

Stresul termic îmbolnăvește adulți și copii în zilele caniculare

Organismul nostru este dat peste cap de stresul termic. Se ajunge aici din cauza diferențelor mari de temperatură dintre exterior și interior.

Astfel în această perioadă tot mai mulți adulți și copii se prezintă la medic cu răceli. În astfel de zile caniculare camerele de gardă ale spitalelor din Capitală sunt pline cu copii și adulți cu simptome de răceală.

De vină pentru astfel de infecții respiratorii, e stresul termic, spun medicii. În timp ce temperatura de afară ajunge și la 38 de grade celsius la umbră, în interior aerul condiționat răcește exagerat.

Citește și: VIDEO Un polițist nervos a fost filmat lovind telefonul unei persoane. Agentul este cercetat penal

Corespondent Kanal D2: „Cu toții ne dorim ca atunci când intrăm în mașină să fie cât mai răcoare însă greșim dacă setăm aerul condiționat la o diferență prea mare față de temperatura de afară. Astfel se creează un șoc termic pentru organism, acesta nu se mai poate adapta și ajungem să ne îmbolnăvim.”

Mai mult este recomandat să nu stăm în bătaia aerului condiționat și nici să nu l folosim în dormitor.