Vladimir Putin ajunge în această seară la Phenian pentru o vizită de stat de două zile, unde va semna un parteneriat strategic cu Coreea de Nord. Occidentul este îngrijorat de această mișcare, acuzând Coreea de Nord că furnizează Rusiei muniții pentru războiul din Ucraina. Vizita este însoțită de oficiali de rang înalt, inclusiv ministrul de externe Serghei Lavrov și ministrul apărării Andrei Belosov.

Vladimir Putin vizitează Coreea de Nord

Vladimir Putin își face noi alianțe în afara oricăror reglementări internaționale, iar cancelariile vestice sunt în alertă. Președintele Rusiei ajunge în această seară la Phenian pentru o vizită de stat de două zile în cadrul căreia va semna un parteneriat strategic cu regimul din Coreea de Nord.

Mișcarea este privită cu îngrijorare de occident care acuză Coreea de Nord că furnizează Rusiei muniții pentru asaltul asupra Ucrainei în schimbul asistenței tehnologice diplomatice și alimentare.

Citește și: VIDEO Jaf spectaculos într-un magazin de bijuterii din Sunnyvale. Douăzeci de indivizi înarmați au furat tot în trei minute

Nici nu a trecut un an de când liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, a fost primit cu fanfară militară și covor roșu în Rusia, iar acum Vladimir Putin îi întoarce vizita pentru un scop de care occidentul este extrem de îngrijorat.

Parteneriat strategic între Vladimir Putin și Kim Jong-Un

Rusia și Coreea de Nord ar urma să semneze un parteneriat strategic în timpul vizitei, după ce Vladimir Putin a promis să construiască cu noul său aliat asiatic, sisteme comerciale și de securitate care să nu fie controlate de occident. Ambele țări fiind vizate de sancțiuni drastice. A asigurat de asemenea de sprijinul său neclintit pentru Kim Jong-un într-o scrisoare publicată de presa de stat nord coreeană.

Președintele rus și liderul nord coreean, Kim Jong-Un vor face și declarații de presă după ce toate detaliile vor fi puse la punct de către cei doi înalți oficiali care îl însoțesc pe Putin în această vizită. Este vorba despre ministrul de externe Serghei Lavrov și de cel al apărării, Andrei Belosov, doi vicepremieri și șeful agenției spațiale, Ros Cosmos.

Citește și: VIDEO Amânare în Dosarul Manăcerească. Arhiepiscopul Tomisului, prezent la Curtea de Apel din Constanța

Președintele Rusiei și-a restructurat și forțele armate înainte de a întări această cooperare militară cu regimul din Coreea de Nord după ce mulți generali au fost demiși fără preaviz. Ana Țivileva o prosperă femeie de afaceri despre care presa susține că ar fi nepoata secreta lui Vladimir Putin a fost numită vice ministra apărării în federația rusă. Decretul prezidențial a fost publicat cu numai o zi înainte de vizită la Phenian.