Oficialii din Constanța consideră scandalul drept o situație neprevăzută și se spală pe mâini de orice intervenție. Fenomenul este însă extrem de grav, spun specialiștii antidrog. Nu e vorba de vreo joacă, ci de un pericol extrem spun procurorii și medicii.

Reacție halucinantă în cazul fetiței internată în spital cu supradoză de substanțe interzise

Problemele au început pentru copila de trei ani imediat, după ce a participat la un eveniment alături de mama ei.

Femeia are cetățenii olandeză este căsătorită cu un român, dar cei doi sunt în proces de divorț.

Citește și: VIDEO Substanțele interzise pentru festival, capturate de polițiști. Anchetatorii au descoperit aproape 22 de mii de stupefiante

A spus că a participat la deschiderea unui salon într-o locație din municipiul Constanța și că acolo a mâncat mai multe prăjituri și bomboane, jeleuri.

Procurorii susțin că participanții la petrecerea respectivă ar fi știut ce conțin jeleurile.

Acum ancheta trebuie să stabilească dacă și mama copilei avea cunoștință despre substanțele din acele produse atractive vizual pentru copii, dar extrem de periculoase. Fetița a ajuns la spital cu semne clare de supradoză.

Cum au reacționat cei de la Protecția Copilului?

Substanța interzisă a fost confirmată inclusiv de analize, copila devenind cel mai tânăr pacient internat din cauza unei supradoze.Reacția

celor de la protecția copilului este însă năucitoare. „Apreciem că a fost pur și simplu o situație neprevăzută care nu putea fi anticipată.”

„Fenomenul a crescut fenomenul explodat drogurile sunt prezente și în anumite produse care par inofensive”, spun experții. Polițiștii au mers pe urma jeleurilor care conțin un compus obținut din canabis și au ajuns la un bărbat de 55 de ani, român stabilit în Statele Unite ale Americii.

Acesta a fost filat de mascați și ridicat de la intrarea în cel mai mare festival de pe litoral.

Citește și: VIDEO Prețurile de la noi sunt mai mari decât în Germania. Românii sunt de-a dreptul revoltați

În perioada 29 iunie- 6 iulie 2024 acesta a deținut și oferit substanțe de risc sub forma unor geluri conținând THC. Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului a fost identificată și ridicată o cantitate de stupefiante precum și alte mijloace de probă.

Totodată, din investigații a rezultat că substanța de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.