România ar putea trimite Ucrainei cea mai scumpă armă de apărare din lume. Klaus Iohannis a discutat la Casa Albă cu președintele Statelor Unite ale Americii despre posibilitatea de a trimite un sistem Patriot în țara invadată de ruși. Joe Biden a mulțumit României pentru ceea ce a făcut până acum în cadrul NATO. Discuțiile din biroul oval s-au centrat pe situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și pe întărirea securității în spațiul euro-atlantic.

Citește și: VIDEO Armata ar putea deveni obligatorie! Conflictului dintre Rusia si Ucraina pune România în dificultate

A existat o discuție și despre ce țări ar putea oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, fiind luată în calcul și românia. Klaus Iohannis facere acordul CSAT pentru acest lucru.

„Să vedem cum putem să punem problema, ce putem să oferim și, evident, ce putem să primim în schimb, pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană”,

a declarat Klaus Iohannis. România ar putea oferi în acest fel Ucrainei cea mai scumpă arma anti aeriană pe care o deține, care costă în jur de un miliard de dolari.

„Este unul funcțional, care va rămâne în România. Celelalte care sunt în faze avansate de operaționalizare și despre unul dintre acestea era vorba”, a mai spus șeful statului. Președintele Klaus Iohannis primește și un premiu din partea Consiliului Atlantic din Statele Unite, considerat Oscarul de la Washington.

Iohannis devine primul șef de stat european onorat cu această distincție în cei 24 de ani de la înființarea premiului.