„Dăm totul pentru România”, au transmis tricolorii înaintea partidei ce ar putea deveni istorică într-o zi specială pentru noi de ziua drapelului.

Scorul final a fost 1-1, iar victoria ne-a adus printre primele 16 echipe ale Europei. Succes pe care nu l-am mai atins din anul 2000.

Românii, mai fericiți ca niciodată, după meciul de aseară

La Frankfurt,suporterii au ieșit de la orele prânzului pentru a intra în febra meciului unei generații.

În centrul orașului în care Naționala noastră a jucat cu calificarea pe masă, românii care locuiesc în Germania, dar și cei care au venit din țară special pentru acest meci au simțit și trăit românește.

O mare de oameni în galben a inundat inima Frankfurtului. Toți au venit cu un singur gând, România să triumfe, iar jucătorii noștri să rămână cât mai mult în Germania.

De la așa o sărbătoare nu puteau lipsi micii care le a adus și aici gustul de acasă. Marfă românească, dar la preț german. Cinci euro un mic cu muștar care s-a înțeles perfect cu berea nemțească.

Citește și: VIDEO Ne-am calificat în optimile EURO! Românii se vor întâlni în această fază de la EURO 2024 cu Olanda

Cu mici sau fără un lucru e sigur, România e aproape de o nouă performanță la un turneu final european, calificarea în optimi.

Așteptări mari sunt și în țară unde milioanele de oameni care n-au putut pleca în Germania așteaptă un rezultat istoric: „Mi-am luat un tricou cu România și o să merg cu prietena mea să îl vedem mai încolo. Chiar sper că România va câștiga totuși.”

Chiar și străinii au fost cuceriți după fabulosul meci făcut de România cu Ucraina.

România s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2024

Chiar cu 10 minute înainte de încheierea meciului, cele două echipe, care au fost puse în dificultate și din cauza ploii torențiale, au redus turația motoarelor și au intrat în cabine cu un rezultat pozitiv care le-a adus calificarea.

România, Belgia și Slovacia au ocupat primele trei locuri și s-au calificat la optimi.

În schimb, Ucraina a plecat acasă cu patru puncte, dar golaverajul a fost negativ.