Anunțul Kremlinului a venit la mai puțin de 24 de ore, după atacurile furibunde din Harkov, acolo unde o rachetă a lovit chiar și un supermarket.

Rusia atacă și supermarketurile din Ucraina

18 oameni au fost uciși, iar 44 sunt răniți, după acest atac. Ofensiva rusă, îndreptată unor obiective civile din Harkov îi sperie pe oameni. Aceștia se tem pentru viața lor și au vrut să arate acest lucru întregii lumi.

Au organizat o grevă într-un mall din oraș chiar în apropierea supermarket-ului bombardat de ruși.

Citește și: VIDEO Cine este atacatorul premierului Robert Fico? A făcut primele declarații: „Nu sunt de acord cu politica Guvernului”

Atacul din Harkov a fost devastatoare. Din ultimele informații, 18 oameni au fost confirmați decedați, iar alte câteva zeci de persoane sunt dispărute. Atacurile asupra țintelor civile sunt la ordinea zilei aici în Ucraina.

Chiar în spatele meu se vede rezultatul unui astfel de atac, asupra unei ținte civile. Ucraina a reacționat cu puternice mesaje de solidaritate. Marile companii de aici din țară au postat fotografii cu logo-ul hipermarket-ului împreună cu mesaje de susținere pentru familiile celor răniți sau decedați.

Liniștea este temporară în Ucraina

Încă o dată s-a confirmat faptul că liniștea și pacea sunt temporare și pericolul este cât se poate de real.

Cred că asta este în mintea tuturor civililor din Ucraina. S-a dovedit faptul că și atunci când mergi la cumpărături, care este o acțiune firească, nu îți aduce garanția că te vei întoarce acasă.

Ucraina a anunțat în urmă cu două zile evacuarea obligatorie a 123 de copii din regiunea Harkov din 36 de sate. Vorbim acum despre copii orfani sau copii care vin din familii defavorizate.

Peste 11 mii de oameni au fost deja evacuați spre regiunea Volîn care este vecină cu Polonia, unde în nordul-vestul Ucrainei.

Un drum de aproape o mie de kilometri pentru orfani și pentru copiii defavorizați. În demersul evacuărilor care se vor desfășura pe o perioadă de 60 de zile. Teama generală este că acesta este doar un prim val din multitudinea de atacuri care vor urma. Primarul Harkovului, Igor Telekov, a spus că în prezent nu există vreun plan de a evacua orașul, dar iată că Sârski a spus că încercarea Rusiei de

a captura Harkovul ar avea consecințe fatale, iar scenariul acesta din păcate nu este exclus.