Premierul Slovaciei este în stare critică la spital, după ce a fost ținta unei tentative de asasinat. Autorul atacului este un poet și a dat primele explicații pentru gestul său extrem. Între timp, mai multe imagini ale atacului ies la iveală, în care se observă cum polițiștii o rup la fugă în momentul în care oficialul slovac este împușcat.

Citește și: VIDEO Robert Fico, împușcat în stradă! Premierul slovac a fost ținta unei tentative de asasinat

Acesta este atacul șocant asupra premierului Robert Fico. Cinci gloanțe a reușit să tragă atacatorul înainte să fie capturat de agenții de pază. Uluitoare este și reacția unui polițist aflat la câțiva metri de agresor, care o rupe la fugă pentru a se pune la adăpost. În tot acest timp, atacatorul este pus la pământ și mobilizat. Este vorba despre Juraj Cintula, care deține o armă de foc în mod legal.

„Nu sunt de acord cu politica Guvernului. De ce este presa lichidată, de ce este televiziunea publică atacată? De ce a fost concediat Maza – fostul șef al Consiliului Judiciar din Slovacia?”, a declarat Juraj Cintula, aflat în secția de poliție. 

S-a aflat cine este atacatorul premierului Slovaciei 

Premierul Robert Fico a fost rănit de trei dintre cele cinci gloanțe trase și a fost dus la spital, unde a intrat imediat în operație.

La câteva ore distanță au venit și primele vești despre starea lui de sănătate. Totuși, surse medicale spun că oficialul slovac va supraviețui. Afară, curtea spitalului este împânzită de polițiști care asigură paza șefului guvernului.

Atacatorul, în vârstă de 71 de ani, este un scriitor, care în urmă cu opt ani posta pe rețelele de socializare mesaje precum:  „Lumea este plină de violență și arme. Oamenii par să înnebunească”.

Tot în acea perioadă, el se învârtea în cercuri frecventate de membrii organizației pro-ruse. Nimic din toate acestea nu a ridicat vreun semn de întrebare Serviciilor de Informații din Slovacia, astfel că individul a acționat fără niciun fel de reținere. Gestul lui a fost condamnat de politicienii slovaci. Robert Fico este un politician care nu a susținut ajutorul militar pentru Ucraina și s-a opus cu vehemență ca țara pe care o reprezintă să mai continue să trimită arme și muniție Kievului.