Prințul Paul al României a fost depistat într-un resort din Malta, unde se afla în vacanță. Recent, autoritățile franceze au respins definitiv predarea sa, dar pentru că se afla pe teritoriul altei țări, procedura de extrădare este în desfășurare.

Citește și: Franța refuză extrădarea prințului Paul al României! Imagini în premieră cu el, la aproape trei ani după ce a fugit din țară

Prințul Paul este unul dintre cei mai cunoscuți fugari de la noi din țară, după ce în 2020 a fost condamnat la peste trei ani de închisoare. Prințul Paul al României se afla în acest resort de lux din Malta, când polițiștii i-au întrerupt relaxarea. A fost prins de autorități chiar în hotelul de cinci stele unde era cazat alături de soția sa, Lia Lambrino, în inima orașului St.

Julian's.

Fugar din România și dat în urmărire internațională, Prințul Paul ar fi fost invitat, potrivit presei locale, să participe la o întâlnire a cavalerilor de Malta, la care nu a mai apucat să ajungă, pentru că polițiștii l-au încătușat în fața audienței.

„Poliția Română l-a localizat și a transmis în timp real informații colegilor din Malta. A fost reținut și urmează să fie sesizată instanța”,

a declarat Marian Matei Benone, inspectorul general al Poliției Române.

Prințul Paul, umilit în fața demnitarilor din toată Europa 

Times of Malta scrie că luni a fost prezentat instanței, având-o alături pe soția sa, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune din cauza gravității acuzațiilor aduse împotriva sa, informație confirmată și de ministrul român al Justiției. Aceeași publicație scrie că le-ar fi spus judecătorilor că locuiește la Paris și că este un membru al familiei regale.

Citește și: Poate sau nu să scape de extrădare?! Ce se întâmplă cu Prințul Paul al României, după ce a fost prins de polițiști în Malta| EXCLUSIV

Potrivit avocatului, clientul său a fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa. Fugar de aproape patru ani din România, Prințul Paul a stat în această vreme în Franța, care a respins predarea sa către statul român, în urmă cu trei săptămâni, însă mandatul european de arestare era încă activ.

Practic, în momentul în care Prințul Paul a părăsit teritoriul republicii franceze s-a pus în aplicare mandatul emis pe numele său, iar în tot acest timp ar fi fost supravegheat.

Până când Prințul Paul va ajunge înapoi în România va mai dura. Momentan, autoritățile române au trimis cererea de predare către autoritățile din Malta, iar instanța de acolo va decide dacă îl extrădează sau nu.

„După momentul localizării, fiecare agenție, fiecare instituție își intră în procedura proprie și, bineînțeles, urmează procedura în faza instanțelor de judecată și acestea vor dispune măsuri în consecință”, a declarat Bogdan Despescu, secretar de stat MAI.

Prințul Paul are o condamnare de trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa. În decembrie 2020, autoritățile nu l-au găsit la locuința din Capitală pentru a pune în executare pedeapsa, căci acesta fugise din țară. Abia doi ani mai târziu, după ce a fost dat în urmărire internațională, a fost prins în Franța.