Un scandal uriaș înconjoară familia regală britanică, după ce Palatul Kensington a publicat o fotografie prelucrată cu Prințesa Kate și cei trei copii ai săi. Greșelile de editare sunt atât de evidente, încât palatul s-a văzut nevoit să își ceară scuze în mod public, iar marile agenții de presă au retras imaginea de pe fluxul lor.

„Vă mulțumim pentru urările dumneavoastră amabile și sprijinul continuu din ultimele două luni.

Vă doresc tuturor o zi a mamei fericită”, scrie pe pagina oficială de Instagram a prințului și prințesei de Wales, în descrierea fotografiei publicate.

Citește și: Diagnosticul prințesei de Wales a dat naștere unei isterii generale în Marea Britanie. Toată lumea vrea să afle ce problemă de sănătate a avut cu adevărat Kate Middleton

Imaginea o arată pe prințesă stând jos, înconjurată de Prințesa Charlotte, Prințul Louis și Prințul George și ar fi trebuit să fie prima sa apariție publică după intervenția chirurgicală pe

care a suferit o la sfârșitul lunii ianuarie. De asemenea, trebuia să pună capăt speculațiilor privind starea sa de sănătate.

Agențiile de presă au retras imediat fotografia cu Prințesa Kate: „Nu folosiți această imagine” 

Ocazia era și ia una nobilă, de 8 Martie, numai că rezultatul este unul dezastruos. Deși fotografia a strâns aproape două milioane de aprecieri pe o singură rețea de socializare, toate cele șase mari agenții internaționale de presă au retras-o de pe fluxul de știri cu notificarea către clienți.

„Nu folosiți această imagine”, au transmis agențiile. Explicația lor este că poza a fost editată de sursă și nu mai poate fi considerată veridică ori autentică. În total au fost identificate 16 inadvertențe majore, între care mânecate la cardiganul pe care îl poartă prințesa Charlotte dispare în mod misterios în zona palmei. La Kate apare o bucată de fermoar în zona pieptului, care nu ar avea ce să caute acolo.

De asemenea, fusta pe care o poartă micuța Charlotte are o formă nefirească în talie, iar genunchiul ei este blurat și tăiat în mod anormal. La o zi de la publicare, prințesa Kate și-a cerut scuze pentru confuzia creată de fotografie.

„La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez și eu ocazional editarea. Vreau să îmi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie, pe care am împărtășit-o ieri.

Sper că toți cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită”, este mesajul transmis de Kate Middleton. Presa se mai întreabă și dacă e firesc ca acel copac din fundal să aibă la mijlocul lunii martie frunzele pe care le are.

O posibilă explicație pentru aceste nereguli ar putea oferi echipa de social media de la Palatul Kensington, care gestionează conturile online ale Prințului și Prințesei de Wales, numai că aceasta nu a venit încă, iar palatul nici nu vrea să publice fotografia originală.

Prințesa de Wales nu a mai participat la niciun eveniment public din decembrie anul trecut, când a mers cu familia la slujba de Crăciun de la Sandringham.