Îmbrăcat elegant, cu un sacou scump, tânărul a refuzat să le transmită un mesaj părinților victimelor. Nici măcar nu a ridicat privirea, spun oamenii. Noul magistrat, care o înlocuiește pe Ancuța Popoviciu  a decis că procesul merge mai departe.

Zid de gardieni în jurul lui Vlad Pascu

Tânărul a fost adus din penitenciarul Poarta Albă pentru a sta față în față cu noul magistrat, care se ocupa de dosarul său.

În sală au fost și rudele studenților uciși, dar tânărul nu le-a privit în ochi.

„Credeți-mă că am vrut să îi prind privirea, să mă uit ochi în ochi, dar stătea doar cu capul în jos. Am avut o emoție în corp, mi-au trecut tot felul de gânduri în cap. A fost tot acel Vlad Pascu, dar un pic mai speriat”, a spus tatăl lui Sebi.

Șoferul drogat a fost separat de cei prezenți în sală printr-un cordon de gardieni.

„Care ați fost în sală acolo ați văzut protecția în jurul lui, nu? Mă repet, noi suntem animale? L-a bătut soarta”, a spus tatăl Robertei.

Citește și: Cine este românca condamnată la 23 de ani de închisoare în Italia? Nicoleta a omorât bărbatul de care avea grijă

Până la termenul următor, din 7 iunie, judecătoarea ar trebui să decidă dacă va schimba încadrarea juridică. Asta înseamnă că Vlad Pascu ar putea fi pedepsit pentru omor calificat. O decizie cerută în nenumărate rânduri de rudele victimelor, care acum își pun toate speranțele în noul magistrat.

„Deja știa, ne știa pe noi, nu știu de unde, de la televizor. Îți dă altă încredere, îți dă altă speranță”, a spus mama lui Sebi.

Schimbarea acuzațiilor a fost respinsă de Ancuța Popoviciu, fosta judecătoare din dosar.

Ce a spus avocatul tânărului

„Știți că magistrații își spun părerea doar în scris, în actele scrise care sunt confidențiale și sunt doar pentru părți. Nu sunt pentru public”, a spus Anca Popoviciu.

Deși nu a fost audiat, Vlad Pascu a primit posibilitatea de a se adresa celor aflați în sală, dar a refuzat.

Citește și: VIDEO Prima reacție a judecătoarei în cazul lui Vlad Pascu: „Trebuie să mă întrebați prima dată”

„Să știți că această oportunitate va fi valorificată în ultimul cuvânt al inculpatului. Procedural, are acest drept. E realmente un argument al apărării. Apreciem că ultimul cuvânt al inculpatului sau o poziție pe care o va avea clientul meu, în fața Instanței de Judecată, va fi în cunoștința de cauza, după administrarea întregului probatoriu”, a spus avocatul lui Vlad Pascu.

La finalul termenului părinții lui Sebi și ai Robertei, dar și prietenii lor, au mers la locul tragediei, unde au depus flori și au depus lumânări. Un pelerinaj dureros care de fiecare dată lasă urme adânci în suflet.