Suntem martorii unei înșelătorii cât casa, spun adversarii politici ai lui George Simion, după ce liderul AUR a chemat lumea să își lase datele personale și să semneze așa-zise contracte prin care li se promit apartamente la preț mic, în rate fără dobândă. Oamenii s-au îngrămădit cu sutele să semneze ca să nu piardă cumva o asemenea ofertă. Reprezentanții partidului REPER au cerut Parchetului General să demareze de urgență o anchetă.

Citește și: Cât de real este războiul dintre George Simion și Diana Șoșoacă? Liderul AUR a recunoscut că există o cale de împăcare: „E pe masă această propunere din partea noastră”

Toți cei care au stat la cozi de neimaginat și au semnat fără să clipească așa-zisul contract al lui Simion sunt convinși că l-au prins pe Dumnezeu de picioare și se văd deja mutați în apartamentele promise de politician la preț de chilipir și cu rate fără dobândă.

Aceste imagini de pildă au fost filmate în Cluj-Napoca. Tinerii, vârstnici, mame cu sugari în brațe s-au călcat în picioare să își dea datele personale și să se înscrie pe o așa-zisă listă care le-ar da chipurile întâietate la achiziția de locuințe ieftine.

„Este foarte multă naivitate. Propunerea este o propunere înșelătoare pentru că acele prețuri nu pot fi niciun fel asigurate. Sunt foarte multe condiții care trebuiesc îndeplinite și toate acele condiții sunt prevăzute în contract.

Altfel spus, cei care se duc să încheie acel contract sau nu l-au citit sau sunt atât de naivi încât cred că acele condiții ar putea să fie vreodată îndeplinite. Spre exemplu, reducerea dobânzilor sau preluarea lor de către stat”, a declarat Cristian Pârvulescu, politolog.

Casele promise de George Simion ar fi o escrocherie 

Practic, oamenii au semnat un pretins contract în care și-au trecut numele și codul numeric personal și au bifat tipul de apartament pe care visează să îl cumpere, cu două,

trei sau patru camere. Evident, locuințele nu există în realitate. E un simplu plan al unui candidat care râvnește la cârma țării.

„Noi, seniorii, susținem această inițiativă a dânsului pentru copiii noștri. Noi ne-am făcut căsuțe, dar pentru ei, în momentul de față, este un pic mai greu”, a declarat o femeie.

„Președintele nu are atribuții și dacă oamenii citesc cu atenție contractul vor vedea că el nu poate fi niciodată aplicat, pentru că condiția pentru ca acest contract să fie aplicat este că alegerile parlamentare

să fie câștigate, astfel încât un prim-ministru să accepte asta”, a mai spus Cristian Pârvulescu, politolog.

Evident că sunt destui cei care se amuză pe seama unor astfel de promisiuni. În online a pornit un veritabil festival de ironii la adresa lui George Simion. Dincolo de glume, adversarii politici ai președintelui AUR spun că suntem martorii celei mai mari înșelătorii electorale din ultimii ani.

„Nu sunt promisiuni electorale. Ceea ce face Simion și AUR în momentul de față nu sunt nicidecum proiecte politice. Este, dacă vreți, o înșelătorie de tip CARITAS politic. Eu cred că e undeva chiar la limita legii să oferi bunuri sau să oferi credite contra susținerii politice. Așa ceva este, să știți, chiar reglementat legal și este explicit interzis de lege”, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL.

Iar cei din partidul REPER cer Parchetului General să se sesizeze din oficiu în cazul contractului lui Simion, pe care îl consideră o escrocherie de tip CARITAS.