George Simion a fost invitatul special al ultimei ediții a emisiunii „În Oglindă”, prezentată de Mihai Ghiță și difuzată pe Kanal D2. Liderul AUR și-a format un electorat pe internet, dar în prezent este cel mai tânăr lider de partid. George Simion este unul dintre cei mai discutați, controversați și transparenți parlamentari din România.

Citește și: Diana Șoșoacă și George Simion, la un pas de bătaie în Parlament. În scandal au intrat și ceilalți aleși: „Nu ți-e rușine, violentule?!”

În emisiunea „În Oglindă”, liderul AUR a vorbit despre disputele pe care le are cu senatoarea Diana Șoșoacă, care i-a fost colegă de partid. Ei au ajuns acum inamici în Parlamentul României, însă mulți se întreabă dacă joacă doar un rol și au o strategie în spate. George Simion a mărturisit că Diana Șoșoacă este o persoană cu care comunică foarte greu, motiv pentru care au și luat-o pe drumuri diferite.

Politicianul a mărturisit că preferă să privească spre viitor, chiar dacă în trecut a fost jignit de multe ori de Diana Șoșoacă.

Mihai Ghiță: O să cad și eu pradă ispitei, majoritatea românilor urmăresc cu sufletul la gură acest meci dintre dumneavoastră și Diana Șoșoacă. Este un fel de gală RXF, dar în Parlamentul României, în care tot timpul vă confruntați.

Unde vă vedeți, vă ciocniți, însă istoria vă aduce împreună. Ce s-a întâmplat?

George Simion: Diana este mai slobodă la gură. Nu te înțelegi cu ea. Ea e fată bună, e bine intenționată, dar nu te înțelegi cu ea, mai ales dacă îți faci un plan de bătaie. Nu funcționează lucrurile așa în viață. Mai domol și cu strategie pe termen lung. Singura cale a ei de a continua, scopul fiecărui partid politic este de a guverna, este cu o alianță cu AUR.

Dacă era puțin mai cumpătată și știa că nu poți să sari niște etape, ar fi avut cu siguranță un loc lângă noi. Îl are în continuare și chiar dacă am 37 de ani și sunt mai mic și chiar dacă am îndurat multe. Au fost vremuri când striga după mine că sunt homosexual, a bălăcărit-o pe soția mea. Chiar dacă am înghițit multe, pot spune cu maturitate că trebuie să privim către viitor.

Mihai Ghiță: Adică a plecat de lângă dumneavoastră pentru că nu a fost diplomată?

George Simion: A plecat pentru că avea niște planuri personale. Când o să dea de probleme și o să vadă că nu poți face de unul singur, că ai nevoie de unirea forțelor, o să vină și ea, mai devreme sau mai târziu.

Mihai Ghiță: Scria presa acum despre un rendez-vous departe de Capitala României, în Viena, între dumneavoastră și Diana Șoșoacă.

George Simion: Nu, dânsa are un soț, eu am o soție care mă așteaptă acasă.

Mihai Ghiță: Deci nu pregătiți nicio strategie? Era vorba despre un rendez-vous politic.

George Simion: Exclus.

George Simion, întrebat despre o viitoare colaborare cu Diana Șoșoacă: „E pe masă această propunere” 

George Simion a mărturisit că este convins că Diana Șoșoacă va încerca să se întoarcă în partidul AUR. Parlamentarul a mărturisit că din partea partidului său este o propunere cu privire la o viitoare colaborare. Mai mult decât atât, el a subliniat faptul că disputele cu fosta lui colegă din partid sunt cât se poate de reale, în ciuda acuzațiilor că ar avea o strategie. 

Mihai Ghiță: Întrebarea mea e dacă ați vorbit despre o colaborare viitoare?

George Simion: E pe masă această propunere din partea noastră și o să fie în continuare.

Mihai Ghiță: Este real tot ce faceți în Parlament, tot ce vă spuneți unul altuia? Este pe moment sau este o strategie?

George Simion: Știți polii care se atrag și totodată se resping. E cât se poate de natural.

Nu ratați emisiunea „In Oglinda”, difuzata de la ora 22:00 pe Kanal D2 si de la ora 19:00, luni, pe canalul Youtube TheXclusive.