În timp ce ministrul Sănătății spune că nu va recomanda trecerea la cursuri online, inspectoratele primesc săptămânal rapoarte cu numărul elevilor bolnavi. Săptămâna cu număr record de cazuri de gripă și viroze respiratorii a ridicat printre părinți semne de întrebare: ar putea fi școlile închise la fel ca în pandemie?

– Au mai fost închise, n-ar fi o problemă. Ei știu mai bine cum a fost și cu pandemia..

Au fost familii traumatizate de măsurile excesive din trecut, a transmis ministrul Sănătății, care a exclus din start soluția cursurilor online.

– Nu sunt un adept al închiderii școlilor. Sigur, pot fi situații punctuale, într-o anumită clasă, unde numărul de îmbolnăviri este foarte mare, dar nu trebuie să existe o regulă în închiderea unităților școlare în această perioadă.

– Foarte bine să rămână școlile deschise.

Copiii au nevoie să-și ocupe timpul cu ceva. Școala nu e benefică pentru viitor? S-a închis atunci când a fost coronavirus, acum urmează iarăși coronavirus?

Citește și: VIDEO Tot mai multe cazuri de „febra iepurelui”. Boala se transmite prin mușcături de căpușe

România se află în stare de alertă epidemiologică de când îmbolnăvirile au depășit 170.000. Aceasta înseamnă și că profesorii și directorii de școli au obligații speciale.

– O școală trebuie să transmită către inspectorat o informare în acest sens, documentată.

– Au lipsit copiii de la școală? Au lipsit! Au fost bolnavi?

– Cel mai mult, la 600 de copii, am avut în jur de 40 care au lipsit.

„Noi, în fiecare săptămână, suntem obligați să raportăm numărul de îmbolnăviri, numărul de cazuri.

Nu putem vorbi despre suspendarea cursurilor, doar în situații excepționale se poate ajunge la suspendare. Dar, în cazul de față, exclus!”

Triajul epidemiologic zilnic este esențial pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ. La recomandările medicilor se adaugă și aceea ca părinții să nu își trimită copiii la cursuri atunci când aceștia au simptome de boală.