Pasagerii sosiți la Aeroportul Otopeni astăzi au fost întâmpinați de o surpriză neplăcută. Numeroase magazine au fost închise de ANPC din cauza condițiilor necorespunzătoare de igienă. Călătorii au fost șocați să descopere că senvișurile erau păstrate în condiții dezgustătoare. Această situație a condus la aplicarea unor amenzi de peste 367.000 de lei și închiderea a unsprezece magazine

Magazine închise din cauza condițiilor mizerabile

Pasagerii care au ajuns astăzi pe aeroportul din Otopeni au avut parte de o surpriză neplăcută.

Cei care aveau nevoie de o gustare sau de o cafea în așteptarea zborului nu prea au avut de unde să își cumpere. Mare parte din magazine au fost închise de ANPC din cauza mizeriei din vitrine și din spațiile de depozitare. Călătorii sunt șocați de condițiile în care erau păstrate senvișurile pentru că plăteau chiar și peste 50 de lei.

„Dezgustător, dezgustător adică măcar la prețul ăsta puteau să facă o curățenie impecabilă și, aia e, își motiva cumva prețurile prin serviciile oferite.”

Și nu este singurul magazin cu activitatea suspendată din incinta aeroportului Otopeni. Pe lângă restaurante sau cafenele, inspectorii au controlat și punctele de comercializare a produselor de alimentare, casele de schimb valutar sau centrele de închiriere auto.

Citește și: VIDEO Risc ridicat de incendii în Grecia din cauza caniculei. S-au înregistrat temperaturi de 42 de grade

„Controalele au vizat 26 de operatori economici și au fost aplicate 31 de amenzi de peste 367.000 de lei au fost închise unsprezece magazine iar mai multe produse au fost retrase de la comercializare”

Doar câteva dintre magazinele închise afișau decizia ANPC-ului deși au această obligație legală. Altele au lăsat la vedere doar o coală pe care scria fără explicații că este închis.

Măsurile au fost luate după ce operatorii economici din aeroport au fost avertizați să își remedieze problemele descoperite inițial. Acum, magazinele din aeroportul Otopeni vor rămâne închise până când își vor rezolva problemele pentru care au fost sancționate.