Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru turiști din cauza cupolei de foc care a pus stăpânire pe Grecia. Temperaturile se vor ridica până la 42 de grade Celsius, iar riscul de incendii este foarte ridicat, mai ales în centrul și sudul țării, inclusiv în Atena.

Alertă de Incendii în Grecia

Este alertă de incendii în Grecia, din cauza cupolei de foc care a pus stăpânire pe întreaga țară.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru turiști.

Oana Guran: „Astăzi în Grecia a fost emisă alertă de caniculă care va aduce temperaturi de până la 42 de grade celsius autoritățile elene spun că riscul de incendii este foarte ridicat în special în centrul și în sudul țării unde se află de exemplu și Atena.

Citește și: VIDEO Primul val de caniculă lovește România cu temperaturi resimțite de 40 de grade

A fost făcută și o hartă de risc și pentru că Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români în această perioadă, Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie. Turiștilor li se recomandă să se informeze cu privire la situația actuală și să evite deplasările în zonele de risc.

Vă reamintesc că anul trecut incendiile de vegetație au distrus peste o sută șaptezeci de mii de hectare de terenuri agricole și păduri în Grecia, iar canicula a durat săptămâni întregi.”