Forțele de ordine n-au avut însă timp de distracție. Mai mulți tineri au fost ridicați din zona de acces a unui cunoscut festival care se organizează în Mamaia. Reporterul Raluca Sevastru a venit cu un bilanț îngrijorător, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

„Polițiștii spun că au descoperit stupefiante în posesia a 13 tineri care încercau să intre la festivalul de muzică electronică din Mamaia. Substanțele interzise au fost confiscate, iar tinerii au ajuns la audieri.

Autoritățile estimează că aproximativ 3.000 de tineri participă la festivalul electronic. Din păcate, raziile au avut rezultate îngrijorătoare și în trafic. 883 de permise au fost reținute în ultimele ore, 86 de șoferi conduceau sub influența alcoolului, iar 13 sunt suspectați că au consumat stupefiante înainte de a urca la volan. O adevărată desfășurare de forțe de ordine este pe șoselele de pe litoral. Dacă această situație s-ar fi petrecut și anul trecut în vară, atunci poate Vlad Pascu ar fi fost oprit înainte să ucidă.
Joi, 2 mai, prietenii și rudele studenților decedați în localitatea 2 Mai au organizat un marș al tăcerii în memoria celor răpuși într-un mod tragic”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

Marș al tăcerii între Vama Veche și 2 Mai, locul unde Sebi și Roberta au fost uciși de Vlad Pascu

Tatăl lui Sebastian Olariu a fost umilit în instanță când judecătoare a întrebat dacă fiul său, ucis vara trecută în stațiunea 2 Mai, este în sală.

Inutil a cerut schimbarea magistratei și judecarea lui Vlad Pascu pentru acuzații mai grave.

„Foarte dureros, da. Pentru copilul meu fac orice. Este un strigat de durere din partea noastră, dar v-am spus, vom face tot posibilul ca să ne audă cineva (...)  Suntem foarte supărați de tot ce se întâmplă în justiția noastră. Suntem foarte supărați că ne va judeca iar doamna Ancuța Popovici”,

a declarat Valentin Olariu. 

Părinții și prietenii tinerilor uciși s-au adunat joi pe un drum dificil de parcurs. Au mers pe jos din Vama Veche până în 2 Mai, locul tragediei de vara trecută.

„O să lupt până în pânzele albe, pentru că Sebi are o mamă, are un tată, are o soră. Ăsta e scopul nostru, iar fiicei mele numai așa îi va fi bine”,

a declarat mama lui Sebastian Olariu.

Marșul tăcerii este legat de memoria celor doi studenți uciși, dar și de strigătul disperat după dreptate. „Să tragem un semnal de alarmă și statul să ia niște decizii pertinente”, „Justiția să schimbe”, „Suntem alături de ei, că vrem să fim cât mai aproape. Se poate, chiar dacă trec printr-o perioadă cu siguranță foarte complicată. Vrem doar să mergem să aprindem o lumânare să comemorăm ceea ce s a întâmplat și să arătăm faptul că nu credem că merităm să murim pentru că nu ne întoarcem

de la teatru”, au declarat mai multe persoane care au participat în timpul marșului.

Între timp, Vlad Pascu este după gratii, de unde de interviuri. Tânărul este judecat pentru ucidere din culpă la Mangalia, dar și pentru trafic de stupefiante într-un alt dosar, la București.