Tinerii români cu vârste între 18 și 35 de ani vor putea opta în mod voluntar pentru un stagiu plătit de pregătire militară în cadrul Ministerului Apărării. Despre beneficiile care există a venit cu mai multe detalii reporterul Adina Iliescu, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Ministerul Apărării vrea stagiu militar voluntar! Câți bani vor primi românii care fac stagiul de patru luni?

„Patru luni consecutive durează programul de pregătire militară de bază, iar voluntarii beneficiază gratuit de cazare, hrană, echipament, asistență medicală, dar și de o indemnizație cuprinsă între 2.800 și 3.000 de lei. La finalizarea programului, tinerii voluntari mai beneficiază și de un stimulent, echivalentul a trei salarii medii brute, care depășește în momentul de față 14.000 de lei. De asemenea, dacă recruții voluntari sunt angajați, firmele sunt obligate să suspende contractul de muncă pe perioada pregătirilor.

Așadar, după cele patru luni de pregătire militară voluntară, tinerii au două opțiuni: fie se întorc la locul de muncă și intră în rezerva operațională, fie pot opta pentru o carieră în armată. Pe de altă parte, există și un proiect prin care studenții de la universitățile civile pot merge în tabere militare în perioada vacanțelor, iar ulterior pot opta pentru o pregătire specializată”
, a declarat reporterul NEWSTIME.