Este anchetă la o școală din Brașov, unde o profesoară de limba franceză este cercetată disciplinar pentru că ar avea un comportament inadecvat la ore. Este acuzată de elevi că ar folosi cuvinte obscene și că ar face glume cu tentă sexuală. Dascălul se apără și spune că doar își face meseria. Copiii s-ar fi plâns că de multe ori profesoara de franceză ar folosi cuvinte obscene în timpul orelor.

„Sunt diverse variante de traducere pentru un limbaj explicit, cu mult peste vârsta lor. Se întâmplă diverse referiri, spre alte modalități de a-ți câștiga existența, folosind platforme online”, acuză un părinte.  

„Mi se întâmplă la clasele a cincea. Mă întreabă și de trei ori pe oră, în fiecare oră, doamna cum se spune așa. Normal că sună în limba română într-un fel.

Ei mă întreabă pe mine, eu doar le traduc și atât. Dacă ei consideră că folosesc un limbaj murdar, sexual și așa mai departe, nu depinde de mine, eu doar am făcut o traducere”
, se apără Andreea Condurache, profesoara de franceză.  

În unele videoclipuri, profesoara apare îmbrăcată sumar. Inclusiv la ore, dascălul ar avea ținute indecente, spun părinții.

Citește și: VIDEO Profesorul de etică acuzat de hărțuire, față în față cu „Justițiarul de Berceni”! Elevii l-au acuzat că le trimitea poze indecente: „Nu am făcut nimic ilegal”

„Mă văd și tânără și frumușică. Dacă mă duc la tablă, eu prefer singură să șterg tabla, că o șterg mai bine decât ei, te apleci fără să vrei. Dacă ești într-o rochiță se uită, n-ai cum. Cu ce ar trebui să mă îmbrac? Să mă îmbrac ca la mănăstire? Ceea ce fac eu în timpul meu liber și în viața mea personală nu încurcă pe nimeni din această școală”,

mai spune dascălul. 

Profesoara de franceză are 26 de ani și predă la școala din Brașov de anul trecut. Superiorii au aflat abia acum despre videoclipurile dascălului de pe TikTok.

„Nu sunt normale pentru un cadru didactic, așa ceva nu este normal să se să se utilizeze, să se posteze pe rețelele de socializare. Convocăm comisia de etică, avem comisie de etică, și vom discuta și vom lua măsurile care se impun”,

a declarat directorul școlii din Brașov.  

Dar școala la care predă profesoara de franceză este în mijlocul unui alt scandal. Mai mulți elevi acuză câțiva colegi mai mari de bullying. Ei spun că adolescenții îi înjură, îi lovesc și chiar le cer taxe de protecție.

La nivel mondial este marcată ziua internațională pentru non-violență în școli. Statisticile arată că 3 din 10 elevi sunt amenințați cu bătaia aproape zilnic de către proprii colegi.