„Să faci ce zice popa, nu ce face popa” este o vorbă din popor care se aplică și în cazul unui profesor din Brașov. În loc să îi ghideze pe elevi către moralitate, dascălul de etică i-ar fi hărțuit pe mai mulți dintre ei cu mesaje și poze indecente. Autoritățile au deschis o anchetă și verifică acuzațiile aduse cadrului didactic.

Citește și: Situație halucinantă la un liceu din Baia Mare! O elevă le-a mărturisit părinților că ar fi fost agresată de profesorul ei. Dascălul neagă acuzațiile

„Deci nu am făcut nimic ilegal”, a spus profesorul.  Deși susține că este nevinovat, dascălul de etică este acuzat că de ani buni ar aborda băieți cărora le predă la clasă și le-ar face avansuri atât în mod direct, cât și pe rețelele sociale. O mare parte din mesajele transmise online ar fi fost indecente, spun elevii. „Acum o săptămână, chiar în timpul în timp ce eram cu el la o oră, era la catedră si cumva scria aceste mesaje se uita la mine foarte insistent ca să vadă

ceea ce răspund”
, a declarat unul dintre tinerii care ar fi fost hărțuiți.

Etica despre care le vorbea elevilor în sala de clasă pare că dispărea complet în timpul liber. Nu de puține ori, adolescenții erau abordați de profesorul lor, iar tactica era una bine pusă la punct. „Eram odată în fața clasei și ne arăta poze cu el din Costinești și el, în timp ce da printre poze, ne-a arătat mie și unui coleg o poză cu el în chiloți.

Ne-a întors telefonul special ca să vedem. Eu am o pensiune și domnul mi-a zis că i-ar face mare plăcere să rămână la mine la pensiune, dar numai dacă aș rămâne și eu. Bătea apropouri că dacă se întâmplă ceva interesant la mine în oraș vine și el. Odată mi-a propus să ne vedem, dar nu știu dacă e de glumă sau în mod serios”, a mai spus un alt tânăr.

„Justițiarul de Berceni” l-a confruntat pe dascăl 

Elevii spun că nu au vorbit despre aceste avansuri cu diriginții sau cu directorii liceului de teamă, așa că o parte dintre ei au apelat la activistul civic „Justițiarul de Berceni”, care a strâns dovezi de la adolescenți și a mers la liceu să îl confrunte pe dascălul vizat.

Justițiarul de Berceni: Ați trimis poza dumnevoastră unui minor.

Profesorul: Vă rog frumos. Este poză de pe TikTok, este poză normală, decentă. Nu vă mai luați după alte zvonuri.

Odată cu izbucnirea acestui scandal s-au sesizat și superiorii profesorului, dar și conducerea inspectoratului școlar. „Nu s-au luat declarații. Este o procedură mult mai complicată. Fiind minori, nu le putem lua declarațiile fără acordul părinților. S-a discutat cu domnul profesor, dânsul spune că nu a făcut așa ceva”,

a declarat Camelia Starețu, directoarea liceului.

„Urmează să vedem dacă toate aceste acuzații sunt fondate, dacă ele până la urmă au un suport în ceea ce privește comportamentul acestuia la clasă. Vom trage concluziile de rigoare și vom lua măsurile evident în consecință”, a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Directorul liceului spune că va sesiza și poliția în legătură cu acuzațiile pe care elevii le aduc profesorului. Până la formularea unor acuzații oficiale, cadrul didactic va continua să predea la clasă.