Un profesor din Baia Mare este acuzat că agresat sexual o elevă de 15 ani. Părinții fetei au sesizat autoritățile după ce adolescenta le-a povestit aluziile pe care dascălul i le făcea. Halucinant este faptul că deși plângerea a fost făcută acum mai bine de un an, nu au fost luate măsuri, iar profesorul continuă să predea și în ziua de astăzi.

Profesorul de 50 de ani predă cursuri de oboi la Colegiul Național de Arte din Baia Mare.

Lecțiile se desfășoară cu câte un singur elev în parte, iar dascălul este acuzat că ar fi avut de-a lungul timpului un comportament neadecvat.

„Camera fiind închisă cu ușă de lemn fără geam, întorcându-se de la dulapul lui, de unde și-a luat nu știu ce hârtii, i-a băgat mâna în blugi, mâna la spate, și a tras-o spre el, a îmbrățișat-o”, spune mama tinerei.

Conducerea colegiului dă din umeri și spune că a luat anumite măsuri: „Școala nu este poliție” 

Din luna noiembrie 2021 și până în primăvara anului trecut eleva de 15 ani s-ar fi confruntat cu mai multe astfel de situații.

„A sărutat-o pe frunte fără niciun motiv. I-a zis că dacă nu performează la oboi cum trebuie o să închidă ușa cu cheia, o să-i dea pantaloni lor și o să o pocnească peste fund”,

mai spune femeia.

„Au fost niște mesaje. Chiar fata venit la mine și a zis: tati, uite ce îmi scrie domnul profesor. E ca și cum ar fi discutat adult la adult”, a povestit tatăl victimei.

Profesorul neagă acuzațiile și susține că totul ar fi o neînțelegere: „N-am fost căutat în tot parcursul celor patru ani de zile, cât am lucrat cu eleva respectivă, ca să știe despre ce este vorba, doar din vorbe și doar din spusele fetiței.

Sunt niște proceduri tehnice, sunt niște lucruri de cercetare pentru a aproba aceste lucruri de tehnică și de respirație, nicidecum de altele.”

Citește și: Cine este, de fapt, polițistul săltat de mascați în Capitală! A fost acuzat că a pus microfoane în casa lui Carmen Dan

În urma incidentului, părinții fetei au atras atenția conducerii școlii, unde directoare este chiar cumnata profesorului acuzat.

Aceasta nu ar fi prima dată când dascălului i se aduc acuzații. Alte două fete au cerut în trecut să fie transferate din școală după ce ar fi fost agresate sexual de acesta.

„Păi am făcut asistențe la ore, am luat măsuri care au fost potrivite, ce am putut noi să luăm. Noi nu am un motiv să îi luăm dreptul de a preda. Școala nu este poliție”,

a declarat directoarea unității de învățământ.

O anchetă este în desfășurare de mai bine de un an, fără să se ajungă la vreun rezultat. Până în acest moment autoritățile au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală și spun că vor continua cercetările. Între timp, eleva agresată a fost transferată într-o altă clasă.