Bebelușul din Iași aruncat de la fereastra apartamentului cuprins de flăcări a murit la spital. Se surse apar noi informații legate de această tragedie șocantă. Mama ar suferi de probleme psihice, iar focul ar fi pornit de la o flacără deschisă, spun pompierii. Soțul femeii și mama acestuia au vorbit joi cu jurnaliștii despre unele semne de întrebare apărute în dosar. Salvatorii SMURD, medicii de la pediatrie și cei de la spitalul de neurochirurgie au dus o luptă contra cronometru pentru salvarea bebelușului de patru luni.

Timp de șapte ore și zece minute s-au făcut eforturi disperate.

Citește și: Bebelușul care a fost aruncat pe geam de mama sa, pentru a scăpa de incendiu, a murit. Femeia de la Iași este în stare foarte gravă

„El a ajuns la noi într-o stare foarte gravă, critică. După două stocuri resuscitate cu stopuri cardio respiratorii a ajuns în într-o stare de comă gradul patru”,

a declarat doctorul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași. Medicii obișnuiți cu situațiile extreme au fost șocați de starea copilului.

„Victor, că așa îl chema pe bebeluș, a luptat până în ultima clipă a vieții sale cu un determinism care ne-a impresionat și pe noi ca și echipă medicală. Pot să vă spun că din punct de vedere medical, colegii mei care au acordat asistență medicală acestui copil au făcut tot ce este medical și omenește posibil”,

a mai spus managerul spitalului.

La 22:30 de minute a fost declarat decesul. Mama e internată la un alt spital. „A fost preluată conștientă, dar în stare de șoc emoțional, cu multiple traumatisme și arsură”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Detalii uluitoare ies la iveală în acest caz! Ce spun vecinii femeii 

Gestul șocant filmat de martori a părut o încercare disperată de salvare.

Mama și-a înfășurat în mai multe haine copilul, l-a aruncat și apoi a sărit și ea, spun procurorii. Surse din anchetă susțin însă că zona cuprinsă de flăcări ar fi putut fi evitată fără un astfel de gest, care nu trebuie repetat sub nicio formă. Un alt incident mai vechi ridică însă alte semne de întrebare în această anchetă extrem de complicată. Fiecare detaliu este analizat acum cu atenție de procurori.

„Ea a venit înainte de Crăciun aici în ușă, să o primesc în casă, că a bătut-o. Avea o pată de sânge, cu o căciulă în cap. M-am speriat”, a declarat o vecină.

Așa ies la iveală alte detalii șocante. La începutul lunii decembrie, polițiștii au fost sesizați de un vecin. Soțul femeii ar fi fost beat și agresiv, motiv pentru care a fost transportat la Institutul Socola.

S-ar fi emis și un ordin de restricție împotriva lui, dar victima nu a depus plângere.

Care sunt ipotezele procurorilor? 

Pompierii și criminaliștii au continuat joi cercetările în apartament. La fața locului se vede ușa forțată din exterior de militari, care au stins ieri după amiază flăcările. Conform pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este folosirea focului deschis în locuință. Poate fi vorba de o lumânare sau alte surse.

Citește și: Ipoteză șocantă în cazul femeii care și-a aruncat bebelușul pe geam. Ce spune tatăl micuțului decedat, acuzat că și-ar fi închis soția în casă

Anchetatorii nu exclud nicio variantă în acest moment. Ar putea fi un accident sau chiar un incendiu pornit intenționat. „Mi-a zis doar că a văzut niște pete în dormitor, niște lumini și atunci a aruncat băiatul, că a izbucnit focul”, a declarat.

Procurorii au transmis că: „În acest moment se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie”. Mama, în vârstă de 29 de ani, e medic rezident. Surse neoficiale susțin că ar fi avut probleme psihice. „Niciodată nu s-a plâns. Cel puțin nu la mine. Nu mi -a dat de înțeles că ar avea ceva probleme acasă”, a declarat Karina Cojocaru, colega mamei. În caz de urgență apelați numărul Tel Verde 0800.500.333, destinat victimelor violenței domestice.