Incident șocant la Iași! O mamă de 30 de ani, medic de profesie, a sărit de la etajul trei cu bebelușul ei, în încercarea disperată de a se salva din incendiul izbucnit în apartamentul în care locuiau. Un gest care nu trebuia făcut și nu trebuie repetat de nimeni, transmit pompierii. Locatarii care au așteptat salvatorii au fost evacuați în siguranță.

Bebelușul a ajuns la spital în stare gravă, în timp ce mama este la altă unitate medicală cu multiple fracturi.

Din nefericire, micuțul s-a stins din viață în noaptea de miercuri spre joi.

În ciuda eforturilor medicilor, bebelușul nu a supraviețuit 

Scenele șocante au fost filmate de martorii aflați într-o clădire din apropiere. Pe imagini se vede fumul gros, care ieșea din locuință. La ora 15:06 a fost dat apelul la 112. Vecinii au anunțat că focul a pornit într-un imobil cu patru etaje, într-un apartament de la etajul trei.

Acolo se afla o femeie de 30 de ani și copilul ei de 4 luni.

„Femeia cu copilașul au sări de la etajul 3. Eram în fața blocului cu mama, am văzut persoana respectivă”, „Au început și pompierii să zică că este un copil”, „Era conștientă, spunea omului ăla că eu sunt cu copilul, am căzut de la etajul trei”, povestesc martorii.

Citește și: Incendiul devastator de la Ferma Dacilor a făcut deja 7 victime! Tatăl unei tinere care a pierit în urma dezastrului, mărturisiri sfâșietoare: „Nu ne așteptam la așa ceva”

Vecinii spun că femeia și-ar fi înfășurat bebelușul în mai multe haine și apoi ar fi sărit. Un gest extrem, spun pompierii, care nu trebuie repetat sub nicio formă. Cei care au așteptat sosirea salvatorilor au fost evacuați din bloc în siguranță.

„Sunt chiriași tineri cu copilaș mic, adică au închiriat apartamentul”, mai spun martorii.

Incendiul a fost lichidat în 36 de minute de la primul apel la 112, dar mama și copilul au fost preluați în stare gravă.

„E vorba de o pacientă cu traumatism de coloană, cu fractură de bazin, fractură de membru inferior, arsură grad unu și doi la nivelul membrului superior”,

a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

Bebelușul a ajuns la spital în comă, a intrat în stop cardio respirator și a fost resuscitat. Din nefericire, micuțul s-a stins din viață în noaptea de miercuri spre joi.

Vecinii spun că femeia, medic de profesie, ar fi avut o viață extrem de dificilă alături de partenerul ei: „Tot timpul se certau aici”, „A luat și a bătut-o.

A ieșit cu copilul nou-născut, deci cu copilul nou-născut a ieșit, a chemat poliția. A dat-o și afară cu copilul.”

Bărbatul a fost dus la audieri pentru a lămuri modul în care a pornit incendiul.

În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.