Un incendiu produs marți, 9 ianuarie, la acoperișul unui hostel din centrul Bucureștiului a pus pe jar pompierii. 20 de persoane au fost evacuate, iar din fericire oamenii au scăpat nevătămați. După ce pericolul a trecut, inspectorii au controlat unitatea de cazare și au constatat că funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Reporterul Vlad Petrișor a venit cu mai multe detalii despre acest subiect.

Citește și: Val de arestări după tragedia de la Ferma Dacilor. Patronul complexului, „spovedanie publică” înainte de a fi reținut: „E durerea unui tată care își îngroapă fiul”

„A fost nevoie de opt autospeciale de stingere și două autoscări pentru a lichida incendiul, care se manifesta la acoperișul hostelului. În total, 20 de persoane au fost evacuate de către pompieri, fără ca nimeni să fie rănit, iar salvatorii au reușit în mai puțin de o oră să stingă focul. La final, inspectorii au verificat actele puse la dispoziție de administrator și au constatat că hostelul funcționa fără aviz de securitate la incendiu.

Din acest motiv, controlul va continua și în zilele următoare și urmează să fie dispuse măsuri. Nu este însă singura unitate de cazare care funcționează cu probleme.

După incendiul devastator de la Ferma Dacilor, au fost verificate 580 de spații de cazare și restaurante la nivel național și aproape jumătate funcționau fără avize. Au fost constatate aproape 2.500 de probleme, cu privire la securitatea la incendiu.

Inspectorii au aplicat nu mai puțin de 1.500 de avertismente și 710 amenzi, iar 25 de locații au fost închise temporar. Probleme sunt în toate domeniile pentru că în mare parte dintre clădiri, printre care și școli, instituții publice, dar și clădiri de birouri funcționează fără avize și ne pun viața în pericol în fiecare zi. Cât despre Ferma Dacilor, patronul Cornel Dinicu a cerut să fie eliberat din arestul preventiv, însă judecătorii au respins acest lucru.
De asemenea, și cei doi administratori au cerut o măsură mai blândă decât arestul la domiciliu, însă la fel, judecătorii au respins cererile. Până acum, acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul.