Nu doar Ministerul Turismului promite măsuri. Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță controale ample în pensiuni și hoteluri, chiar înainte de Revelion. În plus, autoritățile caută soluții pentru a înăspri legislația cu privire la avizele de securitate la incendiu. Reporterul Diana Buzea a venit cu detalii despre acest subiect în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Ipoteză halucinantă despre incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor! La mijloc ar putea fi o mână criminală: „Unde apare invidie, apare răzbunare”

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat controale ample la mai multe pensiuni și hoteluri, după tragedia de la Ferma Dacilor. În același timp, și șeful ISU Prahova și-a anunțat demisia pentru a nu exista nicio suspiciune legată de desfășurarea anchetei. Șeful departamentului pentru situații de urgență Raed Arafat a convocat o ședință în care a cerut o analiză obiectivă a cadrului legislativ urmând ca toate modificările să fie cuprinse într-un act normativ nou.

De asemenea, acesta a cerut și controale înăsprite la toți agenții economici care în perioada imediat următoare, adică în perioada Revelionului, vor avea un flux mare de oaspeți, pentru că așa cum știm în perioada următoare foarte mulți oameni vor merge să își petreacă Revelionul la munte. În același timp, DSU a trimis și corpul de control la ISU Prahova”
, a declarat Diana Buzea.