Cea de-a opta victimă arsă de vie în ferma groazei din Tohani este căutată și acum, la mai bine de două zile de la incendiul care a șters complexul de pe fața pământului. Între timp, criminaliștii au o altă misiune extrem de dificilă: să strângă probe ca să afle de la ce a pornit focul. Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune răspicat că doar o mână criminală ar fi putut declanșa un asemenea infern! 

Citește și: Cine sunt victimele care au căzut pradă focului de la pensiunea Ferma Dacilor! Destinul mai multor familii s-a făcut scrum

Anca Gavrilă era studentă, iar pe 14 ianuarie ar fi împlinit 21 de ani. S-a dus la ferma groazei din Tohani, împreună cu prietenul ei. Amândoi au pierit în acel infern. Sora ei e revoltată după ce a aflat că pensiunea funcționa fără avize.

Anca a fost condusă astăzi pe ultimul drum. E unul din cele opt suflete care au ars de vii în iadul de la fermă. Opt suflete care aveau tot viitorul în față.

Printre cei care și-au pierdut viața se numără și doi prieteni buni, Adrian Marinescu și Vlad Băiceanu. Familiile lor s-au hotărât ca priveghiul să-l organizeze împreună, începând de mâine, la capela cimitirului Bellu. Pe lângă copilul patronului, au pierit în incendiu copiii finului său, cunoscut bodyguard în lumea cluburilor de lux ale Capitale.

Unul avea 11 ani, celălalt 16. Ambii făceau fotbal de performanță. Tatăl lor s-a aruncat în flăcări să-i salveze, dar s-a stins și el.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: „Eu susțin mâna criminală” 

A opta victimă nu a fost găsită încă printre ruinele pensiunii. În timp ce caută cadavrul carbonizat, anchetatorii strâng și probe să afle de la ce a pornit focul nimicitor.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi crede că ipoteza unei mâini criminale ar fi cea mai plauzibilă.

„Mie nu îmi scapă imaginea flăcărilor de 2,5 metri. Combustiile rapide. Combustii spontane. Pai ce faci cu un reșou mort? Se supraîncălzește, cred, în jurul lui realizează arderea, arderea se propaga și ai niște flăcărui pe acolo. Sigur, în funcție de material, în timp se poate ajunge la incendierea șandramalei, dar una este să sesizez acest lucru din reșou: miros, temperatura, să o tulesc și alta e să fiu surprins și să nu mai am șanse de

a scăpa! Eu susțin mâna criminală”, a explicat Tudorel Butoi.

Tudorel Butoi crede că focul ar fi fost pus de cineva care ar fi vrut să se răzbune pe patron.

„Ca sa ajungi la mâna criminală trebuie să ajungi la oameni! Ca să ajungi la oameni trebuie să le strici confortul. Ce confort? Ăsta pe care îl știți! Chermeze, serbări, șprițuri.

Personajul central, persoanele care gravitează în personajului central, ramificații și legături. Unde apare invidie, apare răzbunare, apar datorii nereturnate. Multe lucruri care se leagă de această poveste”, a mai adăugat Tudorel Butoi.

Până la un verdict final e cale lungă. Deocamdată, ancheta e abia la început. Iar pe lângă criminaliști și procurori, la Tohani a venit și o echipă de specialiștii Insemex Petroșani, singura autoritate care cercetează asemenea catastrofe.