Doi bătrâni din Cluj-Napoca au fost atacați în casă de fiul în vârstă de 39 de ani și sunt acum la spital în stare gravă. Suspectul are probleme psihice, iar vecinii cred că renunțase la tratamentul prescris de psihiatrii. Primul apel la 112 a fost făcută la ora 14:10 de martorii care au auzit zgomotele confruntări. O vecină, practicante de arte marțiale, a intervenit în timpul conflictului și l-a imobilizat pe agresor.

„Am înțeles că vecina de la trei, care e luptătoare, ea a intervenit”, a declarat o vecină.

Citește și: VIDEO Fostul ofițer, care și-a amenințat vecina cu moartea, se plânge că el ar fi cel hărțuit: „Prezint un pericol public, domnilor?”

Totul s-a întâmplat în apartamentul familiei din acest bloc de locuințe. Tânărul și-a atacat din senin părinții, iar vecinii care au auzit zgomotele din casă au sunat imediat la 112.

Procurorii au deschis dosar penal sub acuzația de tentativă de omor

Cei doi soți aveau 69 și 71 de ani. Când au fost atacați de fiu au încercat să se apere, așa ar fi căpătat și agresorul mai multe răni. Acum, bătrânii sunt în stare gravă. La spital a ajuns și fiul lor.

„A fost șocant.

Toată lumea e șocată de ce s-a întâmplat. Era un băiat foarte bun”, „O familie foarte bună, foarte serioasă, închegată, munceau. Ce s-a întâmplat, nu știu”, a declarat vecinii.

„La imobilul respectiv ar fi avut loc o agresiune spontană. Respectiv, bărbatul de 39 de ani, pe fondul unor tulburări psihice și-ar fi agresat părinții”, a declarat Iulian Timișa, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Citește și: Tragedie la Sălaj! O femeie a pierit după ce a fost aruncată pe geam de soțul agresiv: „Între cei doi au mai existat conflicte”

Procurorii au deschis pe numele suspectului un dosar penal sub acuzația de tentativă de omor. Dacă se va demonstra că nu a avut discernământ, bărbatul va ajunge într-o instituție psihiatrică. În caz de urgență apelați numărul TelVerde 0800.500.333,

destinat victimelor violenței domestice.