O crimă înfiorătoare zguduie România chiar în a treia zi de Crăciun. O tânără de 30 de ani, mamă a doi copii, a sfârșit în mâinile fostului soț căzut în depresie după despărțire. Disperat și cu mintea rătăcită, individul s-a năpustit peste ea în casă, iar după ce a lăsat-o fără suflare a sunat chiar el la 112. Le-a spus polițiștilor că a lăsat ușa apartamentului deschisă ca să nu le îngreuneze intervenția.

Citește și: Și-a ucis familia de Crăciun! O mamă și cei patru copii ai ei au fost găsiți morți, în casa lor din Franța

„N-am vrut să o omor. M-am certat cu ea, nu am mai suportat”, sunt cuvintele individului care, orbit de furie, și-a lăsat copiii orfani de mamă, după ce și-a ucis fosta soție. A fost căsătorit cu victima vreme de câțiva ani, însă femeia ar fi decis să divorțeze, lucru care l-ar fi pus la pământ.

Vecinii spun că după separare individul s-ar fi schimbat brusc. Ar fi picat în depresie, se comporta ciudat și nu de puține ori l-ar fi găsit plângând în fața blocului. De Crăciun ar fi încercat să și îmbuneze fosta soție. I-a cerut să petreacă sărbătorile împreună, ca și cum ar forma din nou o familie. Nimeni nu avea să prevestească scandalul și modul brutal în care a sfârșit femeia.

Crima ar fi avut loc în jurul prânzului, însă vecinii nu au auzit niciun strigăt de ajutor. Oamenii au fost șocați când au aflat ce a fost în stare să facă individul și nu l-ar fi văzut capabil de o asemenea faptă. „El avea un respect deosebit la prima vedere. El e criminal acum? Adică e reținut?”, „Era respectuos, vorbea frumos cu toată lumea. L-am văzut plângând prin fața blocului acum vreo trei luni de zile, două luni”,

au declarat vecinii.

După crimă, bărbatul a sunat la 112 și mărturisit totul 

După ce și-a ucis fosta soție, bărbatul a plecat din apartament, a sunat la 112 și a mărturisit totul. „Ne-a sunat un bărbat cum că și-ar fi bătut soția. El a plecat de acasă și ne-a lăsat ușa deschisă ca să putem interveni”, a declarat Mihai Polinschi, director SAJ Galați.

„În ajunul sărbătorilor de iarnă, depresia își scoate colții foarte puternic. În cadrul depresie avem de a face cu un episod maniacal, în care persoana devine extrem de violentă, în care nu mai vede nimic în fața ochilor. Este fix taurul din coridă care vede roșul în fața sa și nu se liniștește și nu iese din această vâltoare a agresivității inconștiente decât în momentul în care obiectul maniei lui, obiectul care îl irită cel mai mult, persoana care îl irită cel mai mult dispare”,

a declarat Dana Onișor, psiholog.

Nu a trecut mult timp până când polițiști au pus mâna pe individ. Oamenii legii l-au găsit bântuind prin jurul blocului și l-au reținut pentru 24 de ore. Dus la mandat, a declarat în fața jurnaliștilor că totul s-ar fi întâmplat din cauza familiei fostei soții, un clan de temut din Galați. Individul a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. Este acuzat de omor calificat, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la 25 de ani de închisoare. Dacă sunteți victima violenței domestice, apelați gratuit linia verde 0.800.500.333.