Regimul ca de cazarmă l-ar fi împins pe Lukas, un elev de 15 ani să își pună capăt zilelor. Adolescentul a fost găsit fără suflare în fața Liceului Militar din Alba Iulia, după ce a căzut de la câțiva metri înălțime. Băiatul a lăsat și un bilet de adio familiei. Elevul de 15 ani era din Baia Mare, dar stătea la Colegiul Militar din Alba Iulia, unde fusese admis anul acesta.

A mers la apelul de dimineață în haine militare, iar apoi s-a întors în camera de la etajul patru.

Citește și: Doi soți din Satu Mare, arestați după ce și-au abuzat propriul copil, de doar 2 ani. Rudele spun că părinții nu l-au dorit și s-au răzbunat în fel și chip pe micuț

Se pare că gândurile negre nu i-au mai dat pace și a recurs la gestul extrem.

Adolescentul a fost găsit pe caldarâm, în curte, în haine civile:  „Era vesel tot timpul. Nu îmi explic acum, că aș fi fost învățătoare, ce l-a determinat să ia această decizie, pentru că, din câte mi-a explicat anul trecut, a fost decizia lui să meargă la liceul militar. La început am încrezut că l-au îndemnat părinții”.

O ambulanță a sosit de urgență la fața locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru adolescent.

„Fără semne vitale, cu leziuni incompatibile cu viața. Era îmbrăcat civil. Probabil era ultima lui dorință de a arăta că hainele care i se potrivesc sunt cele civile”, a declarat un medic SMURD.

Nimeni nu ar fi bănuit cu ce probleme se confrunta Lukas 

Surse din anchetă spun că elevul nu s-ar fi acomodat cu regimul din învățământul militar.

Lângă trupul neînsuflețit ar fi fost găsit și un bilet de adio, pentru părinții săi, în care ar fi scris că nu era înțeles. „Ne lasă să facem supoziții. În primul rând, nu este înțeles de familie și aici presiunea foarte mare pusă de familie pe umerii acestui copil de a continua. Urmezi acolo, este un liceu care îți asigură un viitor”, a declarat Dana Onișor, psiholog.

Adolescentul nu ar fi dat însă nicio secundă de bănuit că ceva îl macină. „A fost un copil deosebit, plin de viață, ambițios. Și-a dorit foarte mult să ajungă la liceul militar. Pe parcursul clasei a VIII-a s-a pregătit foarte mult. Înainte de sărbători a venit în școală să ne salute și ne-a transmis că e foarte bine și merge foarte bine”, a declarat fostul diriginte.

Reprezentanții liceului militar au transmis într-un comunicat de presă că elevul a fost declarat apt la testarea psihologică de la admiterea la colegiu.

„El este apt psihologic și totuși a făcut acest gest. Această examinare psihologică are o valabilitate de un an de zile. Atunci când facem o examinare psihologică, în mod normal, ar trebui să scriem apt psihologic la momentul examinării. Sunt extraordinar de mulți factori externi care pot influența comportamentul și atitudinea unui individ”, a mai declarat psihologul Dana Onișor. Cazul a fost preluat de procurorii militari iar trupul neînsuflețit al elevului a fost dus la medicină legală.