Procurorii au o listă cu zeci de persoane, colegi de clasă, părinți și profesori care trebuie să dea declarații în acest caz șocant. Adolescentele de 15 ani au încercat să ceară ajutor, dar salvatorii au ajuns prea târziu la ele. E o nouă dramă în care se vorbește, pe surse, despre consumul de stupefiante și despre viața de pe rețelele de socializare, una care e fără cusur doar în aparență.

Citește și: Mama lui Beatrice, tânăra ucisă de patronul magazinului la care lucra, declarații halucinante! Ce relație era între fiica ei și bărbatul de 72 de ani: „A avut anumite propuneri”

Procurorii au audiat luni, 11 decembrie 2023, mai multe persoane: colegi de clasă, părinți și membri ai echipajelor medicale care au intervenit în seara tragediei. Toate detaliile și discuțiile din ultimele zile sunt reanalizate acum de anchetatori.

„Mi-au spus, chiar în ziua de vineri au ieșit în pauză în curtea școlii, au povestit, totul era normal. Fetița părea ok”, a spus tatăl unei colege.

Cele două fete au fost la o petrecere înainte de tragedie! Apar noi detalii 

Și totuși, cele două fete ascundeau o dramă. În ziua tragediei au fost la o petrecere.

Sunt martori care susțin că una dintre fete era consumatoare de stupefiante, iar apropiații acesteia ar fi știut de problemă. Colegii mai spun că cealaltă adolescentă ar fi suferit după despărțirea de un băiat, iar prietena ei ar fi avut altă orientare sexuală.

Citește și: Raul, băiatul de 9 ani ucis chiar de părinții săi, a fost condus pe ultimul drum. Micuțul a avut parte de o viață de chin

Toate aceste detalii s-ar fi transformat în motive glume care au lăsat răni adânci. Într-un mesaj pe o rețea de socializare, una dintre fete vorbește de grupul toxic din jur. Înainte de tragedie, una dintre adolescente ar fi încercat să ceară ajutor.

„A sunat pe maică-sa. Mama fetei a sunat la 112. În timp ce vorbea la 112, tatăl, văzând că durează foarte mult convorbirea, s-a urcat în mașină și a plecat spre Lupeni.

A ajuns acolo primul, cu un pompier”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul din Uricani.

Ce scrie în biletele de adio lăsate de cele două prietene: „Nu rezultă nicidecum motivul” 

Doar că era prea târziu. Locul unde s-a produs tragedia este greu accesibil. Fetele au ajuns acolo după un drum de aproximativ 15 minute. Fabrica părăsită nu era îngrădită și nici păzită.

„Au lăsat câteva bilețele de adio găsite la fața locului. Din lecturarea bilețelelor nu rezultă nicidecum motivul. Adevăratul motiv nu scrie pe niciun bilet”, a declarat Scorța Robert, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani

„Dezamăgirea, deziluzia, modul în care le lipsește comunicarea. Atât în grupul de prieteni, cât și cu maturii, cu persoanele apropiate, cum ar fi părinți. Copiii noștri rămân fără sprijin, fără repere, ca bunătatea”, a declarat Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Ipoteză halucinantă despre noaptea tragedie! Cele două fete ar fi fost însoțite 

Printre colegii celor două fete mai circulă un zvon. Acestea ar fi anunțat ce au de gând să facă și ar fi fost însoțite la locul tragediei. Pentru a lămuri aceste aspecte, procurorii spun că vor face audieri și în zilele următoare. Ipoteza care pare să se contureze ține de bullying, un fenomen îngrijorător care lovește de la vârste tot mai fragede. Fetele au fost colege în gimnaziu iar din clasa a noua s-au mutat în licee diferite.

„Nu am astfel de informații, nu s-a plâns. Nu au avut abateri disciplinare. Din păcate, nu au dat semne că ar avea probleme. Nici n-au cerut ajutorul colegilor de clasă sau profesorilor sau dirigintei”, a declarat Sandu Dumitru, directorul Liceului din Vulcani.

„Un copil obișnuit, nu a dat semne, un comportament normal, o frecvență normală la ore. Ba mai mult, a fost implicată în activitățile extrașcolare ale liceului”, a declarat Mihaela Tetileanu, directorul liceului din Uricani.

Necropsia și testele toxicologice trebuie să scoată la iveală dacă fetele au consumat alcool sau substanțe interzise înainte de tragedie.