Emoțiile au fost mari și în țară, terasele pline, iar în centrul marilor orașe partida istorică a fost urmărită cu sufletul la gură de români.A fost agitație mare printre suporteri, după finalul primei reprize împotriva Olandei.

Toată România alături de „generația de suflet”

„Am văzut deja tricolorii au luat gol însă speranța nu este pierdută. Există șanse mari să ne descurcăm cu brio până la finalul meciului, mai ales că în primul sfert al reprizei generația de suflet a făcut o figură bună.

A ținut piept cu brio portocalei mecanice. În continuare suporterii sun cu tot sufletul alături de naționala lui Edi Iordănescu și speră că până la final vom reuși să îi batem și să aducem acasă victoria. Știm deja că este o miză uriașă, vorbim despre calificarea în sferturile Campionatului European din acest an. Oricum și calificarea în optimi a fost o victorie uriașă pentru țara noastră mai ales că știm că de opt ani de zile România nu a mai fost prezentă la Campionatul European.”,
se spunea în urmă cu o seară, în timpul meciului.

Ce a declarat România, după meciul cu Olanda

Gheorghe Hagi, fostul selecționer, a afirmat după meciul în care România a pierdut cu 3-0 în fața Olandei, în optimile Euro 2024, că echipa națională antrenată de Edward Iordănescu merită felicitată pentru performanța istorică de la Campionatul European.

„În primul rând trebuie să-i felicităm, pentru tot parcursul pe care l-au avut, pentru că au intrat în istorie, au făcut lucruri foarte bune. E clar că din grupe când ieşi întâlneşti adversari foarte buni. Am avut oportunitățile noastre, dar s-a văzut că Olanda e o echipă foarte bună, şi colectiv, şi individual a avut controlul meciului, a controlat şi ritmul şi intensitatea jocului. Noi am făcut tot ce am putut, dar e un proces, din orice meci înveţi.

Trebuie să mergem înainte, deocamdată atâta pot, trebuie să ne uităm înainte, să vedem ce mai e de făcut, să devenim mai buni pentru a face performanţe şi mai mari", a afirmat Hagi.

Citește și: VIDEO România s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2024. Momentul este unul istoric pentru români

Mesajul exprimă felicitări pentru antrenori, staff, suporteri și întreaga Românie pentru participarea la Campionatul European, subliniind că aceasta a readus România în atenția internațională.

Este un punct de pornire pentru creștere și evoluție, necesitând încredere, curaj și personalitate. Autorul este mândru de echipă și încurajează aspirarea la obiective mai înalte.

„Felicitări antrenorilor, staffului, suporterilor, toată România merită felicitată, am fost la Campionatul European, am făcut România din nou cunoscută, şi de aici începe un proces de creştere, trebuie să evoluăm şi să creştem mult mai mult. E greu să tragi concluzii, deşi în mare le văd.

Trebuie să avem multă încredere, mult curaj, mai multă personalitate şi eu cred că se poate. Trebuie să ajungem mai sus, trebuie să ne dorim mai mult, trebuie să fim acolo, şi, de ce să nu sperăm? Sunt mândru de echipa României, de toţi", a mai spus fostul internaţional.