Valul de caniculă din Grecia a făcut trei victime, toți turiști străini. Printre cei decedați se numără un cunoscut prezentator TV britanic și un fost ajutor al șerifului din Los Angeles. Temperaturile extreme continuă să facă ravagii, cu trei victime în ultima săptămână și două franțuzoaice încă dispărute. Canicula afectează și alte destinații turistice din zona Mediteranei, precum Cipru, unde s-au înregistrat noi decese.

Turiști străini, morți din cauza temperaturilor ridicate din Grecia

Canicula face victime în Grecia după ce un cunoscut prezentator TV britanic a fost găsit fără suflare în urmă cu o săptămână. Bilanțul victimelor a urcat la 4, toți turiști străini care s-au aventurat în drumeții în plină arșiță. Valul de caniculă din Grecia a făcut doar în ultima săptămână trei victime.

După ce sâmbătă un turist olandez a fost găsit fără suflare pe insula Samos, duminică temperaturile extrem de ridicate au mai luat o viață.

De data aceasta este vorba despre un American în vârstă de 55 de ani. Trupul acestuia a fost descoperit de un turist în mare, în apropierea Portului Mathraki.

Citește și: VIDEO Codul galben de caniculă din Sudul țării se extinde și în Vest. Temperaturile ating 37 de grade

În tot acest timp, familia îl căuta de zile întregi pe fostul ajutor al șerifului din Los Angeles, Alber Calbet.

Fratele americanului, dar și iubita lui au venit în Grecia pentru a se alătura operațiunii de salvare.

Ultima oară când iubita lui Albert a primit un semn de viață de la acesta a fost săptămâna trecută, înainte ca bărbatul să se aventureze într-o drumeție în plin arșiță pe insula Amorgos, din Ciclade. Bărbatul în vârstă de 59 de ani nu este singurul turist da dispărut în aceste zile în Grecia.

Temperaturile din Grecia fac victime

În plin val de caniculă, pe insula Sikinos, dronele pompierilor caută urmele a două franțuzoaice. Cele două femei în vârstă de 73 și 74 de ani au plecat vineri de la hotel pe când termometrele arătau 40 de grade la umbră.

Tragediile în Grecia parcă se țin lanț de când, în urmă cu o săptămână, Michael Morsy, un cunoscut prezentator TV și autor britanic, a fost găsit mort pe insula Simi.

Polițiștii greci au declarat că cel mai probabil Morsy a murit de epuizare în timp ce încerca să țină piept caniculei.

Citește și: VIDEO Rate mai mici pentru românii cu credite în lei. IRCC și ROBOR, în scădere de la 1 iulie

Temperaturile extreme fac victime și în altă destinație preferată de români. Un oficial din domeniul sănătății din Cipru a declarat că o a doua persoană în vârstă a murit din cauza unei insolații după un val de căldură care a durat o

săptămână și care a cuprins această țară insulară din Estul Mediteranei.