Astăzi, Sudul României s-a confruntat cu temperaturi de până la 35 de grade, iar de mâine canicula se va extinde și în Vestul țării. Meteorologii au emis două coduri galbene de disconfort termic

Vin zile caniculare și nopți tropicale

În țară, în timp ce astăzi Sudul României s-a topit la maxime de 35 de grade, de mâine canicula se va extinde și în Vestul țării.

Meteorologii au emis două coduri galbene de disconfort termic.

Oana Guran: „În București și la această oră aplicația telefonului arată 32 de grade Celsius, asta deși în spatele meu sunt și acele fântâni arteziene. Aerul este greu de respirat în toată zona de sud unde deja este în vigoare un cod galben de caniculă care de mâine se va extinde și pentru partea de vest.

Citește și: VIDEO Rate mai mici pentru românii cu credite în lei. IRCC și ROBOR, în scădere de la 1 iulie

În Capitală maximele vor atinge 37 de grade. iar în Oltenia mercurul din termometre va urca până la 38 de grade. Atenție vorbim despre valori măsurate la umbră, ceea ce înseamnă că stresul termic va fi mult mai ridicat.

Nopțile vor fi și ele tropicale cu minime care vor atinge chiar și 23 de grade, iar spre finalul săptămânii valul de căldură sufocantă va cuprinde și restul țării și spun meteorologii, vom avea parte de un episod de caniculă de lungă durată.”