După ce au mâncat la camping-ul din Vulcanii Noroioși, 11 copii și doi adulți au ajuns la spitalul din Buzău cu simptome de toxiinfecție alimentară. Inspectorii DSP au descoperit multiple nereguli în bucătăria restaurantului camping-ului, inclusiv lipsa igienizării și prezența muștelor și acarienilor.

Copii și adulți spitalizați pentru toxiinfecție alimentară

11 copii și doi adulți au ajuns la spitalul din Buzău după ce au mâncat la camping-ul din Vulcani Noroioși.

Minorii erau în excursie și li s-au făcut rău imediat după ce au luat micul dejun care conținea în mare parte ouă și lactate. Inspectorii DSP au fost în control și au găsit mai multe nereguli în bucătăria restaurantului.

Proprietarul camping-ului se apără, însă și spune că excursioniștilor li s-au făcut rău de la masa pe care și-o pregătiseră singuri cu o seară înainte. Cei 39 de excursioniști au fost cazați în acest camping de lângă Vulcanii Noroioși.

Citește și: VIDEO Moara Tradițională Automatizată din Olt: Un Proiect Inovator

„Unitatea nu este igienizată, nu deține contract de deratizare, dezinfecție, toate acestea nefiind efectuate. Prin urmare s-au și constatat foarte multe muște, acarieni, pânze de păianjeni în interiorul blocului alimentar.”, sunt neregulile constatate în urma controlului făcut de comisarii OPC în camping.

Proprietarul complexului neagă acuzațiile

Totuși proprietarul complexului crede că elevii s-au îmbolnăvit din cauza preparatelor pe care și le-au pregătit singurii cu seară înainte. De altfel în vizor sunt și câteva magazine din apropierea campingului. Copiii au venit într-o excursie de două zile organizată de un grup de cercetaș.

După ce au luat micul dejun la restaurantul camping-ului, au urcat în autocar și au plecat spre casă.

La scurt timp unul dintre elevi s-a simțit rău. Ulterior și ceilalți au început să aibă aceleași simptome.

Citește și: VIDEO Tragedie la pelerinajul de la Mecca. Cel puțin 22 de morți din cauza căldurii extreme

„La unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău, au fost transportați unsprezece copii cu vârste cuprinse între opt și unsprezece ani și doi adulți care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, respectiv greață vărsături dureri abdominale și scaune diareice.”

Atât copiii cât și cei doi supraveghetori care au ajuns la spital au fost externați. Între timp protecția consumatorului a închis bucătăria complexului și a aplicat amenzi de 25.000 de lei administratorului.