Anchetatorii francezi au venit până în Suceava să pună mâna pe trei români care au dat jafuri de proporții peste hotare. Ar fi furat catalizatoare de la sute de mașini, iar paguba trece de patru milioane de euro. Despre cum funcționau infractorii a venit cu toate detaliile reporterul Delia Săndulachi, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: O familie din Iași, acuzată de un jaf ca în filme! Un seif de 200 de kilograme, în care se afla o mică avere, a fost furat

„Indivizii acționau în zona de nord-vest a Franței, mereu noaptea, și alegeau de cele mai multe ori mașini care aparțineau societăților comerciale. În ultimii doi ani, românii au reușit să fure peste 400 de catalizatoare și au obținut astfel milioane de euro. Autoritățile franceze au emis pe numele lor mandate europene de arestare, dar din cauză că nu reușeau să îi găsească au cerut și ajutorul autorităților de la noi.

Astfel, patru anchetatori francezi au venit în România și împreună cu procurorii DIICOT au făcut 17 percheziții în mai multe județe din țară și au reușit astfel să dea de urmă celor pe care îi căutau. În plus, au confiscat patru mașini de lux, peste 10.000 de euro și bijuterii. Cei trei suspecți au fost arestați preventiv, iar în Franța au fost prinși alți cinci români care ar fi făcut parte din aceeași grupare”
,
a declarat reporterul NEWSTIME.