Infractor sub mască de livrator, cam așa sună realitatea cruntă a zilelor noastre, după ce o femeie a fost jefuită în plină zi de un livrator de mâncare. Toată acțiunea s-a derulat într-un centru comercial din Capitală. Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins totul. Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare într-un centru comercial din Sectorul 6 al Capitalei. În jurul prânzului, livratorul s-a decis să ridice, pe lângă comenzi, și un telefon direct din buzunarul unei doamne.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul în care individul se apropie de o femeie, îi bagă mâna în buzunar și îi scoate telefonul, apoi pleacă liniștit. Când a realizat că nu își mai găsește telefonul, femeia a intrat în panică.

Citește și: Un tânăr din Iași a furat 4000 de lei dintr-o sală de păcănele. Hoțul a fost oprit cu focuri de armă de către oamenii legii

„M-am așezat la masă, moment în care am realizat că lipsește telefonul mobil. Am întrebat colegii dacă m-au văzut cumva cu telefonul, că eu nu țineam minte dacă îl aveam la mine sau l-am lăsat la birou. Ei au spus că nu m-au văzut și că să stau liniștită, că cel mai probabil l-am lăsat la birou”, a declarat femeia.

Însă nu a fost așa.

Imediat au fost alertate autoritățile, iar victima a încercat chiar să îi acorde o șansă individului de a își repara greșeala, însă nu a avut cu cine. „De pe un alt număr de telefon, de la o colegă, i-am dat un SMS clasic. Știam că va vedea notificările și i-am trimis un SMS clasic și i am spus: Adu-mi în jumătate de oră telefonul la punctul de informații de la mall”,
a mai spus femeia.

Livratorul nu se afla la primul furt 

Serviciul de localizare al telefonului a fost salvarea victimei. După mai multe plimbări între două centre comerciale, individul a fost prins și dus la secția de poliție. Culmea, nu era la prima abatere, însă după acest incident se naște o altă ipoteză.

„Am stat și m-am gândit că unui astfel de om noi îi deschidem ușa când comandăm mâncare.

Deschid ușa cu portofelul în mână unui individ cu genul acesta de comportament și de istoric”, a mai spus victima.

A fost cerut și un punct de vedere al companiei de livrat mâncare. „Nu angajăm direct curieri. Lucrăm cu parteneri, companii de logistică, care angajează curierii ce livrează folosind aplicația. Am demarat o investigație internă și vom discuta cu angajatorul curierului despre pașii următori”,

este reacția companiei de livrat.

Într-o piață cu o nevoie acută de forță de muncă nu există o reglementare clară a recrutărilor de care să țină cont agențiile de muncă temporară. În cazul jafului comis de livrator, poliția a deschis dosar penal, iar individul este cercetat și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.