S-au făcut percheziții de amploare în ancheta jafului din Voluntari, unde a fost spartă vila unui fost ofițer Antitero și furate din ea bijuterii și un pistol. 4 indivizi au fost luați din case și duși la poliție, însă doar unul dintre ei a fost reținut în acest caz. Amprentele lui au fost descoperite în locuința prădată. Arma însă, este în continuare de negăsit.

Din casa din Pantelimon, județul Ilfov, au fost scoși încătușați trei dintre cei patru indivizi.

Doi sunt frați, al treilea le este prieten și era la ei când au descins polițiștii. Câteva ore mai târziu, anchetatorii aveau se anunțe că doar unul dintre frați e principalul suspect în jaful în care au fost furate bijuterii, un pistol de calibru 9 milimetri și 24 de cartușe din vila unui fost ofițer Antitero. Fratele lui mai mare ar fi fost audiat ca martor. La tânărul bănuit de furt s-ar fi ajuns după ce în vila cu pricină ar fi fost găsite amprentele lui, inclusiv pe seif.
Părinții spun că are probleme de sănătate și nu ar fi fost în stare să facă asta.

Oamenii legii au găsit amprentele individului arestat în casa din Voluntari a fostului ofițer Antitero

Anchetatorii spun că tânărul ar fi fost implicat și în Marea Britanie în tâlhării. Așa l-au depistat, după amprentele găsite în baza de date a Uniunii Europene. Dar în jaf ar fi implicați și alți indivizi, cel puțin doi, care sunt de negăsit deocamdată, la fel și arma furată.

Se bănuiește că ar fi fost aruncată într-un lac din apropiere, dar la fel de bine indivizii ar fi putut să o vândă în Bulgaria, potrivit unor surse.

„Nu dețin astfel de informații(n.red. despre armă) la acest moment. Ce pot să vă spun este că este o anchetă în desfășurare și aceste informații nu vi le pot oferi, întrucât ar prejudicia practic ancheta. Putem spune că este vorba despre o grupare specializată în furturi din locuință”,

a declarat Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.

Citește și: Italian jefuit în plină zi în București! Hoții au reușit să îi fure peste 4.500 de euro

„E adevărat că unul dintre ei, nu neapărat că a fost identificat, dar se pare că este probat printr-o probă indubitabilă, nu intrăm în amănunte, vorbim de amprentă, amprentă genetică, de care vreți, dar care nu poate fi contrazisă sub nicio formă.

Dacă ne referim la atitudinea acestui om, care nu recunoaște comiterea faptei, nu vrea să vorbească despre pistolul sustras, este normal să nu spună, normal cu ghilimele de rigoare, pentru că el nu știe ce probe sunt împotriva lui și atunci când avem de-a face cu un autor sau cu doi sau mai mulți autori, ei așteaptă cumva să vadă din partea anchetatorilor cât știu aceștia despre ei.

E foarte greu ca infractor, ca hoț din locuință să recunoști comiterea faptei, este jenant, este cumva înjositor pentru ei, dar ulterior ei vor cădea la înțelegere cu anchetatorii”, a explicat Dan Antonescu, specialist criminolog.

Anchetatorii verifică și imaginile surprinse de unele camere de supraveghere din Voluntari, care i-ar putea duce spre locul în care este pistolul. Un alt individ din cei patru săltați joi a fost reținut în urmă cu puțin timp, dar în alt jaf. Se cunoștea însă cu cei care au spart casa fostului ofițer Antitero.