Spărgătorii de locuințe nu mai au nicio frică. După jaful urmat de uciderea afaceristului Adrian Kreiner din Sibiu, este acum alertă în județul Iași. Mai mulți hoți au prădat vila unor afaceriști și au furat un seif în care s-ar fi aflat bani din vânzarea unei case, dar și bijuterii. Infractorii ar fi distrus sistemul de supraveghere din zonă și ar fi acționat la pont. Polițiștii au făcut filtre peste tot ca să îi prindă.

Localnicii sunt îngroziți și cred că hoții au acționat la pont: „Cum să ai curajul ăsta? Știau că are afaceri” 

Jaful s-a petrecut în centrul orașului Hârlău, unde familia prădată are o vilă. Fără să le fie teamă că ar putea fi văzuți de vecini, hoții au venit cu o dubă pe care au parcat-o chiar în curte. Au intrat în locuință pe geamul de la bucătărie, apoi au urcat la etaj, unde era seiful de peste 200 de kilograme.

L-au coborât pe scări, l-au băgat în dubă și s-au făcut nevăzuți.

„Din casă s-a luat un seif cu bunurile noastre, economiile noastre personale, câteva bijuterii din aur, verigheta mea, a soțului, un lanț, o brățară. Economiile mele personale, ale soțului, agoniseala noastră de ani de zile, niște bani ai mamei, pe care îi ținea la noi, în siguranță, pentru că ea a vândut casa la țară și s-a mutat în oraș”,

a spus Delia Mocanu, femeia păgubită.

Primul care a ajuns acasă după jaf a fost în mezinul familiei, care și-a alertat imediat mama: „Din ce am constatat, poarta mare a fost deschisă, s-a intrat pe poarta mare, a fost dat drumul la câine, iar la celălalt posibil să-i fi dat ceva.”

Citește și: Răsturnare de situație în cazul lui Adrian Kreiner, afaceristul mort din Sibiu! Pe lângă cei trei ucigași, anchetatorii mai au încă doi suspecți

De altfel, sunt semne că cei care au dat spargerea au plănuit totul din timp și nu este exclus să fie cineva din anturajul familiei. Știau că sistemul de supraveghere al casei este defect, însă s-au asigurat că nu vor fi surprinși nici de camerele de la restaurantul din zonă, pe care le-au distrus cu câteva zile înainte.

„Am ieșit la o cafea pe terasa restaurantului și nu mi s-a părut normal, am văzut câinele vecinului ieșind, porțile deschise.

După, când m-am întors de la școală, când am venit în fața restaurantului era plin de poliție și m-au anunțat că, camera din parcarea grădinii de vară este spartă și luată”, a povestit Florin Țărușă, proprietarul restaurantului.

Modul în care au acționat hoții a șocat întreaga comunitate. Oamenii sunt siguri că cei care au dat spargerea au acționat la pont:

„Cineva știe, care a fost pe acasă, a lucrat pe lângă casă. Păi dacă spune că a fost cu mașina... Păi cum să ai curajul ăsta, așa de mare? Ăștia știau că are afaceri”, cred localnicii.

Deocamdată hoții sunt de negăsit. Familia păgubită are o afacere cu legume și fructe în zonă și se zvonește că în seif se aflau peste 100 de mii de euro.