Răsturnare de situație în cazul afaceristului jefuit și torturat până la moarte. Pe lângă cei trei indivizi care l-au bătut crunt în vilă, anchetatorii mai au încă doi suspecți. Este vorba despre o femeie și despre bărbatul din Timiș, audiat și percheziționat încă de miercuri. Se pare că acesta ar fi prieten cu unul dintre atacatori și le-ar fi dat pontul în urmă cu puțin timp. Complicele a ajuns din nou la sediul IPJ Sibiu, iar unul dintre cei trei suspecți de ucidere a omului de afaceri a fost prins în județul Dolj.

Citește și: Ucigașii omului de afaceri din Sibiu au fost identificați. Totuși, indivizii care l-au ucis pe Adrian Kreiner nu au fost arestați

După ce a fost audiat toată ziua la Sibiu, bărbatul considerat complice în cazul jafului criminal a fost dus în apoi în apartamentul în care stătea cu chirie în Timiș. Acolo, anchetatorii au făcut percheziții timp de opt ore, au luat amprente și au ridicat probe pe care le compară cu cele deja aflate la dosar.

Se pare că individul a recunoscut că atacatorul identificat după ADN care se întorsese recent din Belgia a dormit la el. Surse din rândul criminaliștilor spun că atacatorii ar fi acționat chiar la comanda complicelui din Timișoara. „A început urmărirea penală față de trei bărbați din județul Dolj, în vârstă de 31, 33 și respectiv 34 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată”, a
declarat Mihaela Ruginosu,
purtător de cuvânt.

După percheziții, bărbatul din Timiș a fost adus din nou la Sibiu pentru alte audieri. Anchetatorii au obținut și noi imagini care le-au demonstrat că individul este un pion important în caz. Cu o zi înainte de atacul din vilă, presupusul complice a fost filmat într-un mall din Sibiu, alături de suspectul identificat după ADN și iubita acestuia.

„S-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii defavorizare a infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire și transport”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

„Este foarte clar că este o este o activitate infracțională amplă și pe cât este ea de amplă și de complicată, pe atât în spate avem de-a face cu o caracatiță infracțională.

Se pot extinde cercetări și cu privire la partenere de viață, concubine, tăinuitoare”, a declarat Crișan Lăzureanu, expert criminalist.

Informații noi despre noaptea în care afaceristul din Sibiu a fost ucis 

Centrul comercial unde s-au întâlnit cei trei se afla la câteva sute de metri de apartamentul unde au stat atacatorii și unde criminaliștii au făcut cercetări luni seara. 

„După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentu închiriat pe cei trei suspecți”. 

Între timp au apărut alte informații din seara tragediei. Se pare că după ce i-a surprins pe atacatori, fiica afaceristul s-a baricadat în camera de frică, iar unul dintre criminalii mascați a spart ușa și a năvălit peste ea cu pistolul. A amenințat-o cu moartea minute în șir, timp în care ceilalți doi au răvășit încăperea în căutarea bunurilor.

„Să se poată face un apel de urgență cu localizare rapidă fără să mi mai spui numele, prenumele, codul numeric personal, ce te mai întreabă operatoarea de la 112. Am văzut și în cazul Caracal și în alte cazuri că cei care sună la 112 sunt surprinși de infractori și li se întâmplă ceva și mai rău”, a mai declarat Crișan Lăzureanu, expert criminalist. Anchetatorii au informații că cel care se întorsese din Belgia ar fi fugit în Germania cu ajutorul presupusului complice.