Membrii unei familii din Iași au devenit personaje principale într-un dosar penal care pare desprins din filme. Cei doi părinți, fiul lor, iubita acestuia și un prieten de familie sunt acuzați că au furat un seif de 200 de kilograme, în care se afla o mică avere. Prejudiciul a fost recuperat de procurori, dar cutia de valori golită ar fi fost îngropat într-un cimitir, susțin unele surse din anchetă. Tânărul și iubita sa au fost arestați pentru 30 de zile, el este acuzat de furt calificat, ea de complicitate.

Erau în vacanță când au aflat că sunt vizați de procurori. Sunt acuzați de o lovitură ca în filme, la care ar fi participat o întreagă familie. La jumătatea lunii ianuarie, un seif de 200 de kilograme a fost furat din Hârlău. În interior erau peste 450.000 de lei.

„Din ce am constatat, poarta mare a fost deschisă. S-a intrat pe poarta mare, a fost dat drumul la câine, iar pe celălalt posibil să îi fi dat ceva”,

a declarat avocatul.

Soții au intrat pe un geam, au coborât seiful de la etaj și l-au urcat într-o dubă. Sistemul de supraveghere nu funcționa după ce ar fi fost dezactivat intenționat. Anchetatorii spun că au recuperat prejudiciul. Au fost găsite mai multe sume de bani la percheziții. În plus, au fost confiscate două mașini, două drone și mai multe telefoane mobile. Există suspiciuni că acestea au fost cumpărate cu banii furați.

Banii furați au fost găsiți, dar seiful lipsește. Ce piste au anchetatorii? 

Anchetatorii au ajuns însă din weekend la primii suspecți. Un prieten din familie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Părinții tânărului reținut au primit o măsură mai blândă, arest la domiciliu. Cu toții sunt bănuiți de implicarea în jaful din luna ianuarie.

„Sunt niște persoane înstărite, la locul lor.

Au, se descurcă, oameni muncitori și parcă nu îmi vine a crede”, a declarat o cunoștință.

Citește și: Nepotul care și-a jefuit bunicul, un bătrân înstărit din Capitală, a fost arestat! Bărbatul se teme acum pentru viața lui

Chiar dacă prada a fost găsită, lipsește seiful furat. Procurorii au două piste: acesta ar fi fost îngropat în cimitir sau aruncat într-un baraj din apropiere.

În Hârlău, oamenii sunt șocați de vestea că vecinii lor ar fi participat la jefuirea altei familii din oraș. Fiul arestat nu e la primele probleme cu legea. A mai fost acuzat că a folosit banii obținuți din traficul de carne vie pentru a plăti avocații unui interlop fugit în străinătate. A și fost arestat preventiv în acest dosar.

În 2013, el a fost bătut de mai mulți rivali în centrul orașului Hârlău.

Numele său este legat de mai multe percheziții privind importul de medicamente falsificate. În plus, în 2008 a fugit cu motocicleta de polițiști și a fost oprit cu greu.