Polițiștii au reușit să-l elibereze, iar agresorii au ajuns în spatele gratiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe oameni să nu dea bani cerșetorilor, pentru că de cele mai multe ori sumele ajung la rețelele de traficanți. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care bărbatul cu handicap a fost răpit de cei trei indivizi. Totul s-a întâmplat pe o stradă din Timișoara ziua în amiaza mare.

Un bărbat cu dizabilități a fost răpit și obligat să cerșească

Victima mergea liniștită pe stradă, iar la un moment dat un autoturism cu numere străine au oprit brusc în dreptul său. Din dreapta a coborât unul dintre răpitori și l-a băgat cu forța în mașină apoi toți au dispărut. Cei trei indivizi îl cunoșteau pe bărbatul bolnav în trecut l-au exploatat, l-au ținut captiv și l-au forțat să cerșească pe străzile din Cluj.

Citește și: VIDEO Spitalul Pantelimon, fără medici la ATI. Acest lucru poate duce în curând la un blocaj

Același lucru ar fi urmat să se întâmple și acum, însă au intervenit polițiștii. Mascații au descins într-un cartier rău famat din Cluj Napoca, iar acolo au găsit atât victima cât și pe răpitori. În fața jurnaliștilor și anchetatorilor unul dintre indivizii s-a dezis de camarazi săi.

„Eu am fost plătit ca șofer, n-am știut despre ce e vorba”

Agresorii au ajuns în spatele gratiilor

Nu vorbim despre un caz izolat. Astfel de situații în care persoane vulnerabile pică în plasa traficanților de cerșetori se întâmplă în toată România. Victimele sunt ținute sechestrate, înfometate și obligate să cerșească.

Citește și: VIDEO Un polițist din Cluj-Napoca a fost târât cu mașina de un șofer. Agentul a fost rănit

Dacă nu produc suficient, cerșetorii sunt bătuți sau pedepsiți. „Traficul de persoane și sclavia ar trebui sancționate la fel cum este sancționat de exemplu omorul, pentru că ei distrug un om. Pur și simplu acel om pentru ei nu există. E doar o sursă de profit și dacă își permite să nu facă ceea ce i se spune, de multe ori îl găsim pe stradă lovit sau în spitale rănit, dar de cele mai multe ori îl găsim mort.”

Cei trei indivizi în vârstă de 24, 33 și 44 de ani au fost arestați preventiv și sunt cercetați pentru lipsire de libertate.