Surse din anchetă spun că medicii se apără și susțin că au tratat egal toți bolnavii, în schimb ar fi închis ochii la atențiile primite, spun procurorii care au descoperit sume importante în mașinile și casele chirurgilor.

Șase chirurgi din Timișoara au fost acuzați că au luat șpagă de la 40 de pacienți

Din 11 chirurgi oncologi într-o secție a spitalului municipal din Timișoara 6 sunt cercetați sub control judiciar pentru luare de mită.Au

auzit însă procurorii care la percheziții au găsit sume importante de bani ce nu pot fi justificate, spun surse din anchetă.Minimum 2 mii de euro pe lună câștigă un medic. „Salariile le ajung, dar cine știe ce să o fi interpretat sau poate alt pacient lasă banii și pleacă.”

Citește și: VIDEO Înșelați cu carduri de transport ieftine. Infractorii cibernetici au lansat o campanie online falsă

Surse din anchetă spun că aceasta ar fi apărarea medicilor, susțin că n-au cerut bani, iar președintele colegiului medicilor din Timiș îi apără. „Ancheta tebuie să dovedească că s-a condiționat actul medical că s-au solicitat bani. Eu parcă am rezerve”

Procurorii au descoperit sume mari

Însă, procurorii DGA cred că au suficiente dovezi pentru a demonstra că spitalul municipal era măcinat de boala corupției.

Surse din anchetă spun că medicii au primit bani în decurs de aproximativ trei luni, nu o dată, nu de două ori și de peste 40 de ori și vorbim de diverse sume de bani, de la o 100 de lei până la câteva sute de euro.

Citește și: VIDEO Un bărbat a fost înjunghiat de un copil de 13 ani într-o stație de tramvai din Capitală. Atacatorul era cu un prieten mai mare decât el cu doi ani

Nu au refuzat nici borcanele cu miere sau cu bulion venite din partea pacienților sau aparținătorilor. Cei șase medici alături de o asistentă sunt cercetați sub control judiciar. Procurorii au decis să le permită să revină la muncă pe durata cercetărilor.