Un bărbat a fost înjunghiat în spate de un copil de 13 ani pe care a îndrăznit să îl mustre în mijlocul de transport în comun. Atacatorul nu era singur, ci cu un adolescent cu doi ani mai mare decât el, iar după orarea comisă cei doi s-au dus la mall să fure. Procurorii spun că minorul de 13 ani ar fi fugit dintr-un centru de plasament. Celor de la DGASPC Sector 3 le-a trebuit o zi întreagă să recunoască faptul că l-au avut în evidențe.

Un bărbat a fost înjunghiat de un copil de 13 ani într-o stație de tramvai din Capitală

Acesta e momentul teribilului atac. În imagini se vede cum adolescentul de 15 ani lovește victima cu piciorul, iar cel de 13 ani se năpustește asupra ei cu un cuțit sub ochii stupefiați ai trecătorilor, apoi o iau amândoi la fugă.

Bărbatul de 50 de ani a fost rănit în spate, iar arma albă i-a rămas în corp. Scenele sângeroase s-au derulat într-o stație STB de pe șoseaua Colentina, dar conflictul a izbucnit în tramvai după ce victima i-a mustrat pe cei doi adolescenți că făceau gălăgie.

Citește și: VIDEO La un pas de tragedii din cauza vremii. O femeie a fost prinsă sub un copac smuls de vânt

După atac indivizii nu s-au astâmpărat, ba dimpotrivă s-ar fi dus într-un mall din Sectorul 2 unde au comis un furt. Polițiștii și procurorii de la omoruri i-au găsit acasă la minorul de 15 ani.

Atacatorul era cu un prieten mai mare decât el cu doi ani

Procurorii spun că minorul de 13 ani ar proveni dintr-o familie dezorganizată.

Mama lui e plecată în străinătate, iar tatăl ar fi murit. Băiatul are doar două clase și ar fi stat într-un centru de plasament din Sectorul 3 de unde ar fi fugit la jumătatea acestei luni. Cei de la protecția copilului din Sectorul 3 contrazic anchetatorii. Într-un răspuns oficial transmis postului nostru tv reprezentanții instituției susțin că minorul nu ar fi fost internat în vreun centru și că abia ieri după ce au fost sesizați ar fi luat măsura protecției sociale.

Citește și: VIDEO Un nou accident a avut loc în pasajul Unirii din Capitală. Șoferul unei dube a lovit un ventilator

Culmea, după insistențele noastre vin cu alte precizări în care recunosc până la urmă că l-au scăpat printre degete. „Precizăm că s-a încercat dispunerea unei măsuri de protecție specială plasament în regim de urgență prin includerea sa într-un centru, însă măsura nu a putut fi dispusă.

Întrucât minorul în cursul aceleiași zile în timpul evaluării acestuia a reușit să părăsească centrul fără acordul personalului angajat, iar reprezentanții instituției de îndată au informat reprezentanții poliției fiind dat în urmărire.”

În dosarul deschis pentru tentativă de omor copilul de 13 ani nu poate răspunde penal potrivit legii. Procurorii transmit că l-au plasat în custodia DGASPC Sector 3, însă fără să dea alte detalii. Dacă au de gând să-i audieze pe reprezentanții statului sau să dea de mama copilului.