Deși primăria Sectorului 4 susține că de vină pentru accident ar fi fost șoferul, specialiștii în domeniu au altă părere. În jurul prânzului un șofer care traversa pasajul unirii din Capitală a croșat cu autoutilitara un ventilator.

Un nou accident a avut loc în pasajul Unirii din Capitală

Surprins de cele întâmplate pentru că nu văzuse aparatul de ventilație conducătorul auto s-a dat jos imediat din mașină să vadă ce a lovit.

Din ce se vede pe filmare acest conducător auto s-a retras cât mai mult pe partea dreaptă a carosabilului în pasaj, dorind să facă loc celui cu scuterul care vine printre mașini.

Din punct de vedere legal acea mașină avea ce să caute pasaj pentru că știm foarte bine acesta este un pasaj care a făcut foarte multe victime și este o foarte mare problemă deci din punct de vedere volum înălțime gabarit acest autovehicul legal poate să intre în pasaj”

Citește și: VIDEO Un scandal monstru a fost tratat cu blândețe

Polițiștii au intervenit și l-au amendat pe șofer pentru că nu a putut prezenta agenților permisul de conducere și cartea de identitate. Ulterior, bărbatul a fost îndrumat către biroul de accidente ușoare pentru ca oamenii legii să stabilească cu exactitate cine se face vinovat de producerea accidentului. „ Acel tub exact în poziția în care el a fost amplasat se și vede, conform realității.

Ea din spațiul în care unele mașini din punct de vedere legal pot circula.”

Șoferul unei dube a lovit un ventilator

Între timp primăria Sectorului 4 a Capitalei s-a grăbit să dea propriul verdict. „Ventilatorul automat urmează să fie înlocuit pe cheltuiala persoanei responsabile de avariere a acestuia. Precizăm faptul că în toate evenimentele rutiere petrecute în ultimii ani în interiorul pasajului unirii nu au fost cauzate de erori de construire a obiectivului, ci în mod exclusiv de nerespectare a legislației rutiere.

În replică șoferul spune că aerul condiționat nu era semnalizat corespunzător specialiști în domeniu atrag atenția că urmările acestui accident ar fi putut fi unele tragice. „ Acesta a fost un caz fericit pentru că s-a întâmplat la viteză foarte foarte mică dar ne imaginăm dacă s-ar fi întâmplat aceeași situație la viteză mai mare să spunem 50 km/h viteza legală. Păi acele tub de ventilație nu știu aluminiu, metal nu contează din ce ar fi fost el s-ar putea să creeze și să producă un accident cu siguranță de

care puteau rezulta și victime.”

Citește și: VIDEO Un copil de șase ani a dat cu mașina peste mama lui. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale

În urmă cu doi ani, o persoană a murit, iar alte 21 au fost rănite după ce un autocar cu 50 de turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime de la pasajul unirii.

Acest tragic accident a stârnit o întreagă dezbatere în spațiul public legată de faptul că limitatorul de înălțime nu ar trebui să fie unul care să producă accidente grave și unul de semnalizare. Ulterior la intrarea în pasaj au fost amplasate alte avertizoare de înălțime care doar produc zgomot.