Meteorologii anunță temperaturi ridicate în București și în zonele din jurul Capitalei. Sunt așteptate temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Val de caniculă amenință Bucureștiul

Toți cei care locuiesc în sudul și sud estul țării au avut nevoie să pornească aerul condiționat în locuință. În București a fost atât de cald, încât s-au curbat șinele de tramvai. Iar acesta este doar începutul, căci meteorologii anunță un val de caniculă.

„Momentan în Capitală a început ușor ploaia, iar Bucureștiul se află sub cod galben de instabilitate atmosferică până mâine dimineață la ora 3. Cu toate acestea, temperaturile de astăzi au fost greu de suportat, iar aerul irespirabil se datorează și faptului că indicele de umezeală a depășit optzeci de unități.

Dacă ne uităm cu atenție pe harta temperaturilor resimțite, vom vedea 38 de grade la Călărași, 37 în Oltenița și35 de grade în Afumați, lângă București.

În centrul Capitalei au fost 34 de grade celsius. A fost atât de cald mai ales la nivelul asfaltului, încât șinele tramvaiului 37 s-au ridicat la suprafață.

Citește și: Un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut cu tirul în Dunăre. Camionul a explodat la impactul cu apa

Traficul a fost întrerupt timp de 30 de minute, până când angajații STB au reușit să le pună la loc.

Întrebarea este cum va fi vremea în următoarea perioadă și meteorologii precizează faptul că sâmbătă și duminică, mai ales, va fi extrem de cald.

În Capitală, în zona de sud a țării și în zona de sud est a țării vor fi temperaturi care vor ajunge până la 36- 37 de grade celsius la umbră ceea ce înseamnă că se vor resimți temperaturi de până la 38- 39 de grade celsius.”

, a transmis reporterul Kanal D2.