El a fost capturat într-un hostel unde se cazase. Nu a fugit, nu se ascundea. În urmă cu puțin timp, judecătorii au decis să-l aresteze preventiv pentru distrugere prin incendiere.

Zugravul din Vaslui, care a incendiat Palatul Parlamentului, a fost arestat preventiv

După ce a pus foc în Parlament, individul de 56 de ani a fost căutat aproape 10 ore, inclusiv cu un elicopter al armatei, dar Nicușor Ocheană, zidar de meserie, nici măcar nu se ascundea.

S-a dus liniștit cu metroul până în Vitan la hostelul în care se cazase.

Când l-au capturat polițiștii, era în pat, se relaxa. A fost încătușat și dus la secția 17 de poliție, pentru audieri, era ora 23:00. În fața polițiștilor, individul a pus gestul său șocant pe seama răzbunării. Spunea că este tare supărat pe toți politicienii că nu fac nimic pentru cetățeni. Ba chiar mărturisea că nu regretă faptele.

Ieri, în fața procurorilor, însă, nu a mai vrut să mai declare nimic. Bărbatul e din Vaslui, dar era plecat la muncă în Italia.

Citește și: VIDEO Sinistrații strigă după ajutor, după ce viiturile le-au distrus casele. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului

La sfârșitul lunii trecute s-a întors în țară, dar în mare taină. Nu mai stă cu soția și cu fetele și se pare că apropiații habar nu aveau de intențiile lui.

Potrivit unor surse din anchetă, zugravul incendiator nu ar fi vrut să facă rău nimănui, atunci când a stropit cu benzină în sala de expoziții de la intrarea în Parlament și a aprins focul ar fi strigat la oameni să se ferească.

Bărbatul ar fi recurs la acest gest din răzbunare

Culmea, pe rețelele de socializare, mulți îl văd ca pe un erou.

„Cei care au oferit pe social media felicitările și au apreciat curajul și devotamentul acestui om din Vaslui este implicit faptul că nu sunt departe de reacțiile lui impulsive, iar această clasă socială de oameni ar putea să privească în ei înșiși cum pot ei contribui societății și comunități în care trăiesc pentru schimbarea dorită în societate și nu aplaudând sau promovând acte de cruzime sau acte de crimă:” Ne
întoarcem la gravul incident din Casa Poporului. Vasluianul a intrat pe la parcul Izvor pe unde intră vizitatorii.

Citește și: VIDEO Cine este bărbatul care a dat foc în Palatul Parlamentului. Acesta a fost reținut de polițiști

Cu sticla de benzină în geantă a trecut nestingherit pe lângă cele două posturi ale jandarmilor și a intrat în sala de expoziții fără să ajungă la filtrul de securitate.

Mai îngrijorătorie că după ce a prins focul a reușit să plece fără să-l oprească nimeni. Cu toate că a fost filmat de camerele de supraveghere. Până când au blocat jandarmii porțile Parlamentului, individul a ajuns probabil la metrou și a plecat spre locul de cazare.