Ziua Copilului 2023. Vara începe cu Ziua Copilului, una dintre cele mai așteptate sărbători de către cei mici.

În această zi, părinții și bunicii încearcă să le aloce cât mai mult timp celor mici, pentru a le aduce zâmbetul pe buze.

Pe lângă cadouri și felicitări, cu ocazia acestei zile speciale cei mici pot participa la evenimente organizate special pentru ei.

Ziua Copilului 2023. Evenimentele din Capitală organizate de 1 iunie. Sala Polivalentă din Capitală

Ca în fiecare an, ziua de 1 iunie aduce în România mai multe evenimente organizate special pentru micuți.

Majoritatea acestora au loc în București și încep încă de dinainte de prânz.

De 1 iunie  vor avea loc mai multe evenimente pe Platoul Sălii Polivalente din București. Activitățile încep de la ora 10 iar intrarea este liberă. Atelierele destinate micuților se închid la ora 20.

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă de la stat: În ce zi a săptămânii pică Ziua Copilului

Program eveniment 1 iunie:

ora 10:00 – Deschiderea cu baloane de săpun
ora 11:30 – Teatrul de Păpuși Bibabo cu povestea Pinocchio
ora 13:30 – Vânātoarea de comori pe platou
ora 15:00 – Stafeta cu cercuri
ora 17:00 – Dresaj canin
ora 18:00 – Cursa cu bureți(câstigā cei care umplu cel mai repede găleata cu apa, folosind un burete)
ora 20:00 – închiderea cu baloane de săpun

Teatrul Coquette

Pentru micuții pe care părinții vor să îi însoțească la teatru, există o opțiune care îi va cuceri cu siguranță pe aceștia. La Teatrul Coquette se va juca „Tinerețe fără Bătrânețe și Viață fără de Moarte”, spectacol destinat copiilor care au împlinit cel puțin vârsta de 5 ani. Chiar dacă este organizat de ziua copilului, evenimentul este recomandat atât adolescenților, cât și adulților.

Proiectul este finanțat de Guvernul României prin Departamentul Românilor de Pretutindeni iar taxa de intrare este de 50 de lei.

Muzeul Satului

Ziua Internațională a Copilului își deschide porțile de 1 iunie la Muzeul Satului. Evenimentul începe la ora 10, cu deschiderea Casei Saschiz, urmând ca atelierele să continue pe tot parcursul zilei, fiind susținute de asociația De Basm.

Citește și: 2 iunie 2023, zi liberă pentru bugetari: Ce beneficii primesc cei care trebuie să meargă la muncă

Cei interesați de ateliere se pot înscrie la linkurile de mai jos:

– Ora 10:00 – Atelier inspirat de cartea „Miko, vulpița friguroasă” cu Andreea Iatagan pentru copii preșcolari 4-6 ani – https://forms.gle/aELFn7cvKhV2rokMA
– Ora 11:00 – Atelier inspirat de cartea „Dragonul 32”, cu Victoria Pătrașcu, pentru copii 7‑10 ani – https://forms.gle/d5yWTTMmQw9vgTpYA
– Ora 12:00 – Atelier de întrebări fantastice cu Adina Rosetti pentru copii 8-12 ani – https://forms.gle/FbTv2NDeqLGt6uMCA
– Ora 13:00 – Atelier de reciclat pentru copii 7-12 ani – https://forms.gle/AkkjYtVHmwV4jyYy7

Parcul Unirii din Piața Unirii

Ziua Copilului aduce Festivalul Copiilor Mici și Mari în centrul Bucureștiului. Evenimentul pune la dispoziție ateliere atât pentru copiii mici, cât și pentru cei mai mari. Spre deosebire de alte evenimente, festivalul nu își deschide porțile doar pe 1 iunie, ci este deschis mai multe zile, între orele 9 și 21.