După o lună de eforturi diplomatice fără precedent, 93 de cetățeni români s-au întors miercuri seară acasă. În aeronava Tarom, care a aterizat în jurul orei 22 în România, s-au aflat și cetățeni din Republica Moldova care au fugit de iadul din enclavă, dar și premierul Marcel Ciolacu.

„93 de români au reușit să scape din infernul din Gaza, la o lună de la începutul atacului sângeros dintre Israel și Hamas.

Aceștia au reușit să iasă din Gaza pe la punctul de trecere Rafah, pe unde au intrat în Egipt. De acolo au fost transferați către Cairo și după aceea îmbarcați într-o aeronavă Tarom care a ajuns la Baza 90 din Capitală.

Citește și: Noapte de foc în Gaza! Palestinienii spun că trăiesc un adevărat genocid: „Sunt crime comise, în primul rând, împotriva copiilor”

De precizat că în aceeași aeronavă Tarom s-a aflat și premierul țării, Marcel Ciolacu. Acesta a asistat la ambarcare și a stat de vorbă cu românii de acolo. În Gaza sunt 300 de români, dintre care 260 au cerut să fie evacuați”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.