Fâșia Gaza a trăit cea mai înfricoșătoare noapte de la masacrul din șapte octombrie. Israelienii au bombardat aproximativ trei sute douăzeci de ținte Hamas din enclava palestiniană, dar atacurile au lăsat în urmă victime nevinovate.

Israelul și-a mutat muniția mai aproape de Gaza iar trupele se antrenează

Rămași fără resurse de ceva vreme, palestinienii s-au rugat pentru ca ajutoarele umanitare de la granița cu Egiptul să ajungă la ei.

A fost o noapte de foc în Fâșia Gaza, unde israelienii au înmulțit loviturile aeriene. Dincolo de ceea ce Israelul susține că distruge, și anume ținte Hamas, palestinienii acuză un masacru.

„Sunt crime comise, în primul rând, împotriva copiilor. Nu mai e nimic aici, toți copiii sunt morți. Am găsit trupul unui bebeluș de un an și jumătate”, „Gaza e distrusă, e la pământ. E mare lucru dacă cineva supraviețuiește până mâine, să își vadă soția și copiii”,

spun palestinienii.

Acum, peste tot miroase moarte. S-a ales praful de cartiere întregi din micuța enclavă. Totuși, salvatorii nu i-au abandonat și uneori fac minuni. Deși au resurse limitate, chiar și cu mâinile goale reușesc să mai găsească puterea de a salva ce mai pot. Înainte de șapte octombrie, aici trăiau peste două milioane de palestinieni. Acum sunt cu mai mult de cinci mii mai puțini iar palestinienii acuză un genocid.

„Acest război este un genocid pus la cale de o mașinărie criminală și o mentalitate barbară, colonialistă, care tânjește după crime și îi place să tortureze oameni și copii nevinovați și bombardează moscheile și bisericile”, a declarat Mohammad Shtayeh, premierul Palestinei.

Oficialii din Tel Aviv au actualizat luni numărul ostaticilor la două sute douăzeci și doi, pe care militanții Hamas vor să-i folosească drept monedă de schimb, numai că Israelul nu negociază cu teroriștii și este așteptată invazia

terestră în curând. Între timp, armata israeliană și-a mutat muniția mai aproape de Gaza iar trupele se antrenează.