A fost cât pe ce ca tragicul accident de la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală să se repete, de această dată în Năvodari. Un autocar cu treizeci și nouă de ucraineni s-a izbit cu putere de un limitator de înălțime iar acoperișul vehiculului a fost ras pur și simplu.

Cincisprezece oameni au ajuns la spital. Totul s-a petrecut la ora nouă seara, în Năvodari. Treizeci și nouă de pasageri din autocar, adulți și copii, au scăpat de moarte la limită.

Autocarul plin cu ucraineni plecase din Constanța și se îndrepta către Odesa, însă șoferul ar fi greșit ruta. Pe o stradă din Năvodari a lovit un limitator de înălțime în fața unui pod.Acoperișul autocarului a fost pur și simplu distrus. La ora 21:22 ISU Dobrogea a activat planul roșu de intervenție.

La fața locului a fost o adevărată desfășurare de forțe, cu zeci de medici și pompieri.

Cincisprezece persoane au fost rănite.

Am filmat în locul impactului  și pe zi pentru a vedea modul în care este semnalizată zona. Pe această stradă se află un singur indicator rutier, care presemnalizează prezența limitatorului de înălțime. Se află la aproximativ șaptezeci de metri distanță de locul impactului, însă oamenii spun că de multe ori acesta nu este observat din cauza mașinilor parcate în dreptul lui.

Facem o comparație și cu semnalizarea de la Pasajul Unirii.

Citește și: Dotările fac diferența între viață și moarte. Centrul de arși din Timișoara, salvator, dar insuficient: „Necesarul la nivel național este unul mult mai mare”

În Capitală, pe douăzeci și trei decembrie, un autocar cu turiști greci s-a izbit în plin de limitatorul de înălțime. Un om a murit și douăzeci și una de persoane au fost rănite.

Ulterior au fost montate mai multe sisteme de semnalizare și presemnalizare, măsuri plătite cu sânge așa cum se întâmplă în multe cazuri în România.