Este alertă la nivel european după ce numărul cazurilor de rujeolă a explodat în 2023, iar boala continuă să umple spitalele. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că vaccinarea împotriva bolii este vitală, inclusiv la noi, cazurile au crescut alarmant. Reporterul Oana Guran a venit cu mai multe informații despre acest subiect.

Citește și: Noi detalii despre moartea băiețelului de patru ani din Bacău, răpus de gripă! A ajuns prea târziu la spital: „Nu i-a administrat nimic”

„De la începutul anului trecut și până acum, în țara noastră au fost raportate peste 3.700 de cazuri de rujeolă, dintre care aproape 400 sute doar în ultima săptămână. Cele mai multe au fost în județul Mureș, unde peste 800 de copii s-au îmbolnăvit, urmat de județul Brașov. Dacă vorbim despre Capitală, aici s-au înregistrat peste 500 de cazuri, iar situația este alarmantă. La nivel european, cei de la OMS spun că anul trecut numărul de cazuri de rujeolă a crescut de 30 de ori, așadar specialiștii recomandă vaccinarea urgentă și spun că este

necesar ca cel puțin 95% dintre copii să fie imunizați pentru evitarea focarelor. Deocamdată, acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.